Nöje

Naked Attraction Sverige – då har det kontroversiella programmet premiär

I sommar är det svensk premiär för det lika framgångsrika som kontroversiella programmet Naked Attraction, där deltagarna försöker avgöra vem de ska dejta baserat på varandras nakna kroppar.

Foto: Discovery+

Det här vet vi om Naked Attraction Sverige

Det brittiska tv-programmet Naked Attraction har blivit omåttligt populärt sedan premiären 2016 – och nu kommer konceptet till Sverige. Från och med juni kommer vi få se svenska deltagares jakt på kärleken när de, baserat på varandras nakna kroppar, försöker komma fram till vem de vill gå på dejt med.

I programmet står deltagare helt nakna i glasburar och bedöms av en ensam deltagare tills alla utom en valts bort. I slutet av programmet måste även den ensamma deltagaren visa sig naken. Därefter är det dags att dejta på riktigt.

Sociala medier främjar orealistiska skönhetsideal

Enligt ett pressmeddelande från Discovery är tanken att sociala medier och orealistiska skönhetsideal försvårar jakten på den rätta. Istället menar man att våra primala instinkter ofta leder oss rätt – därav idén att låta deltagarna i Naked Attraction utgå från vilka kroppar som attraherar dem när de väljer vilka de vill dejta.

Sofia Wistam är programledare för Naked Attraction Sverige

Programledaren Sofia Wistam tror att programmet kommer ha en positiv effekt på deltagarnas självförtroende:

“Jag ser fram emot ett positivt och härligt program, där alla kroppars unika skönhet hyllas och välkomnas. Dejtingvärlden idag är präglad av filter och fasader och därför känns det kittlande med ett program där vi går rakt på den nakna sanningen. Jag hoppas och tror verkligen att det kan bidra till att avdramatisera nakenhet och att tittarna får en lika stor boost kring sina egna vackra kroppar som de modiga deltagarna.”

Deltagare Naked Attraction Sverige 2022

Det är inte känt vilka som medverkar i Naked Attraction Sverige 2022, men Sofia Wistam berättar att de som medverkar inte verkar ha några problem med att vara nakna framför en drös med kameror.

– De människor som är med är superhärliga och jättebekväma med sin kropp, säger hon.

När har Naked Attraction Sverige premiär?

Naked Attraction Sverige har Premiär 7 juni kl 22.00 på Kanal 5. Programmet går även att se på Discovery+.

Källa: Warner Bros. Discovery

Foto: Discovery+

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!