Nöje

Naked Attraction Sverige – tittarna rasar mot twisten i programmet

Svenska “Naked Attraction” har hamnat i blåsväder tack vare en “twist” som inte finns i den brittiska förlagan. Deltagarnas kroppar rankas nämligen i programmet, något som flera tittare har reagerat på. “Vansinnigt elakt”, lyder en kommentar på Instagram.

Under tisdagen hade svenska “Naked Attraction” premiär på Kanal 5 och Discovery plus. Programmet fick mycket uppmärksamhet redan innan det började sändas på grund av det något kontroversiella konceptet:

I programmet står deltagare helt nakna i glasburar och bedöms av en ensam deltagare tills alla utom en valts bort. I slutet av programmet måste även den ensamma deltagaren visa sig naken. Därefter är det dags att dejta på riktigt.

Tanken är att sociala medier och orealistiska skönhetsideal försvårar jakten på den rätta. Istället menar man att våra primala instinkter ofta leder oss rätt – därav idén att låta deltagarna i Naked Attraction utgå från vilka kroppar som attraherar dem när de väljer vilka de vill dejta.

“Smaklös twist”

Men trots att programmet har marknadsförts som ett kroppspositivt sådant menar många tittare nu att det i själva verket kan ha en motsatt inverkan på deltagarna – eftersom de nakna kropparna rangordnas av den deltagare som ska välja en person att dejta.

På Discovery Plus senaste inlägg på Instagram uttrycker flera tittare ilska över tilltaget.

En person skriver: “Varför rangordnar man? Bättre att bara säga vem som skall åka ut. Nu blir det från sämst till bäst. Gör om och gör rätt!”

“Hur tänkte ni där Kanal 5 med att RANKA BÄST KROPP TILL ‘SÄMST’ SOM DÅ ÅKER UT FRÅN LIGGCHANSEN I NAKED ATTRACTION? Hur ÄR det inte vansinnigt elakt? Alla vet de har risken att inte bli vald men att sen ha en jävla rankning av 1a 2a 3a 4a 5an får åka hem!!??? Jag och maken gillar detta program från England men här tog svenska @kanal5 en sjukt smaklös twist på att försöka göra det ‘eget’ USCH!”, lyder en annan kommentar.

Ett flertal andra kallar programmet “vidrigt” och “snuskigt”.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!