Nöje

När kommer domen i rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard?

Johnny Depps rättegång mot sin exfru Amber Heard har för tillfället uppehåll och kommer att återupptas nästa vecka. Så här långt har allmänhetens stöd för Depp varit överväldigande – men när kommer rättens dom?

Foto: Skärmdump Law & Crime

Rättegången mellan exmakarna Johnny Depp och Amber Heard påbörjades i Fairfax, Virginia i USA den 11 april och har nu uppehåll fram till den 16 maj.

Bakgrunden till rättegången är att Depp vill rentvå sitt namn efter att Heard 2018 skrev en krönika i The Washington Post där hon sade sig ha varit ett offer för våld i nära relationer. 

Trots att Depps namn inte stod med i texten anser skådespelaren att hans rykte och karriär har tagit skada av den, och stämmer därför Heard på 50 miljoner dollar för förtal – samtidigt som hon stämmer honom på 100 miljoner dollar.

När kommer domen?

Både Depp och Heard har nu förhörts i rättegången – Depp i slutet av april, och Heard den fjärde och femte maj, vilket var strax före uppehållet.

Depp kommer dock att förhöras igen, då Heards team sannolikt kommer vilja ställa frågor om vissa händelser där exmakarnas historier går isär. Även Heards syster, Whitney Henriquez, kommer vittna en andra gång eftersom hon närvarade vid många av de händelser som diskuterats under rättegången.

Domaren Penney Azcarate meddelade i slutet av förra veckan att slutpläderingarna är planerade till den 27 maj och att juryns överläggningar kommer att påbörjas direkt efter detta.

Det går dock inte att förutse hur lång tid juryn kommer behöva på sig att överlägga, med tanke på den stora mängd bevis som har lagts fram under rättegången.

Källa: Independent

Foto: Skärmdump Law & Crime

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!