Nöje

NASA: “Den första personen på Mars kommer sannolikt att vara en kvinna!”

Just nu planerar NASA den första rymdpromenaden på Mars. Nu har de meddelat att den första personen som sätter sin fot på Mars kan bli en kvinna.

nasa-mars-kvinnaFoto: NAS / AP

NASA har nyligen avslöjat att den första personen som sätter sin fot på Mars med största sannolikhet kommer att vara en kvinna.

“Den första personen på Mars kommer sannolikt att vara en kvinna”, säger NASA-administratören Jim Bridenstine under en intervju i radioprogrammet Science Friday.

Det kommer dock att dröja några år tills vi kommer få se den första resan till Mars. Däremot kommer vi att få se den första rymdpromenaden utförd av kvinnliga astronauter inom de närmsta veckorna. NASA planerar nämligen att genomföra den första kvinnliga rymdpromenaden i slutet på mars 2019.

“I slutet på mars kommer även den första kvinnliga rymdpromenaden att ske”, säger Jim Bridenstine och tillägger “NASA är fast beslutna att se till så att vi har ett så brett spann av talanger som möjligt”.

De har även meddelat att den första amerikanska astronauten som kommer att åka till månen sedan månlandningen 1972, kommer att vara en kvinna.

Enligt NASA är 34 procent av deras astronauter kvinnor idag. Den första kvinnliga rymdpromenaden beräknas att utföras den 29 mars 2019 och astronauterna som kommer att medverka under färden är Anne McClain, Christina Koch och Jackie Kagey.

Källa: Huffington post

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!