Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nicole Falciani: ”Ibland kan livet se bra ut – utan att vara det”

I en av landets största influencers, Nicole Falcianis sociala flöden varvas perfekta bilder på ett drömmigt liv med sånt som man inte riktigt ser på ytan. Nicole sätter ord på hur det kunde gå så långt att hon inte ville leva längre – trots att hon på papperet hade allt.

Att både lyfta livets mörka och ljusa sidor är en självklarhet för Nicole som menar att det kommer ett stort ansvar med jobbet som influencer.

– Man blir en förebild för många vare sig man vill det eller inte.

Nicole växte upp mellan Midsommarkransen och Telefonplan i Stockholm tillsammans med sin mamma, pappa och sex år äldre ”syster” som egentligen är Nicoles biologiska moster. Vid 15 års ålder gick flyttlassen in till stan.

– Folk har ofta en föreställning om att jag kommer från en väldigt rik och fin familj men det stämmer inte.

Två år innan Nicole föddes kom hennes pappa till Sverige från Italien, under Nicoles uppväxt pluggade han på SFI och jobbade som diskare. Nicoles mamma hade flera jobb för att få livet att gå ihop.

– Jag hade en jättebra uppväxt och allt jag behövde. Mina föräldrar skötte ekonomin bakom kulisserna så jag märkte inte av att vi hade det tufft i perioder.

Redan som 14-åring började Nicole att blogga och förstod snabbt att detta var mer än bara en hobby som hon kunde tjäna lite extra pengar på. I dag har Nicole drivit eget bolag som influencer i flera år.

– Man kan nog säga att jag gjort en typ av klassresa.

Trots ett i mångas ögons drömliv idag bestående av hundratusentals följare på Instagram, en stilig fästman och vardag som bland annat består av resor runt om i världen tog livet en oväntad vändning för drygt två år sedan då Nicole kände att hon inte längre orkade hålla uppe på en fasad.

– Jag mådde verkligen inte bra men tänkte länge att alla människor känner så i perioder.

Månader gick och depressionen eskalerade så pass att Nicole kände att hon inte orkade leva längre.

– Jag gick ifrån att känna ”Gud vad jobbigt det är att gå upp ur sängen, jag orkar inte leva” till att jag mer och mer började tänka på att jag faktiskt hellre ville dö.

De mörka tankarna resulterade i att Nicole började dra sig undan från sin omgivning, blev extremt lättirriterad, trött och inte längre kunde känna någon riktig glädje. Hon valde till slut att söka hjälp hos en läkare via en drop in –tid.

– Det var ingen lättnad att få diagnosen utan kändes istället så slutgiltigt att få det bekräftat. Jag kände mig inte berättigad att vara deprimerad då jag på papperet hade allt.

Nicole fick antidepressiv medicin utskrivet som hon började ta i kombination med KBT.

– Efter två månader började jag känna den första skillnaden. Största skillnaden kom först efter 1,5 år. Jag började orka mer, träffa vänner oftare och bli mer socialt aktiv.

Med depressionen i bagaget har Nicole idag blivit mer förstående för sin omgivning, speciellt då det kommer till psykisk ohälsa. Hon menar att livet ofta kan se bra ut – utan att vara det. En annan positiv sak som kommit på köpet efter depressionen är att Nicole idag sätter sig själv i första rummet allt oftare.

– Jag har blivit mer egoistisk på ett sätt. Jag säger till exempel inte ja till saker jag inte vill göra längre. Tidigare har jag inte velat göra någon ledsen eller besviken och alltid velat vara med på allt. Idag bryr jag mig inte om ifall jag missat något och det är så skönt.

Nicole har nått en punkt där hon känner sig tillfreds med livet, planerar bröllop i Italien tillsammans med fästmannen Eric Saade och har just släppt sin första bok ”Kära. Kärleken” som är en samlingsbok med kärleksdikter Nicole skrivit sedan hon var tonåring.

Jag har alltid skrivit och i augusti 2018 kände jag att jag ville testa att skicka in till bokförlag. Jag ville veta om det jag skrev var skit eller bra och när jag fick svar från några förlag kände jag bara ”då ger jag ut boken då”.

Utöver nya titeln som författare har Nicole inga storslagna punkter på bucketlisten. Visst nämner hon att det vore kul att hinna bo utomlands någon gång i livet, samt att få bolaget att växa – men det är bara en bonus.

– Jag vill bara vara glad. Det behöver inte vara svårare än så. Det blev väldigt tydligt för mig efter depressionen.

Nicoles bästa tips för dig som mår dåligt: 

·      Ta ditt mående på allvar och sök hjälp i tid.

·      Terapi, medicin eller KBT är personligt och något du måste testa dig fram med.

·      Var beredd på att du kan må sämre när du precis börjat med antidepressiv medicin – men kom ihåg att det kommer bli bättre.

·      Vill du inte träffa läkare eller psykolog så kan du välja att prata över telefon, det fungerade bra för mig.

·      För mig har det hjälpt att vara öppen med depressionen till min omgivning.

Hela intervjun hittar du i senaste numret av Metro Mode-magasinet som du hittar här >>

Läs Metro Mode-magasinet digitalt här >>

Foto: Annica Ögren
Styling: Metro Mode

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!