Nöje

Niklas Berglind hänger med pingviner, surfar och testar viner – i Kapstaden

Metro Modes bloggare, stylisten Niklas Berglind har hängt med pingviner, surfat och provat viner i Kapstaden. Sydafrikas huvudstad har även bjudit magisk utsikt och naturupplevelser utöver det vanliga. Här är Niklas tre bästa tips och från det mångfacetterade Kapstaden.

niklas1
1. Stranden med Venice beach-känsla!
 
Kapstaden ligger riktigt nära Godahoppsudden, Afrikas sydligaste punkt och härifrån är det längre till Sverige än till Antarktis. Vattentemperaturen ligger mellan 15 och 20 grader vilket gjort kuststräckan och stränderna till ett surfparadis, men i det kalla vattnet trivs också hajarna. “Vi surfade vid Muizenberg beach men för den som vill sola, bada och ändå vara nära en bra restaurang rekommenderas Camps Bay, vägen dit är otroligt vacker och tankarna går snabbt till LA och Venice beach.”
niklas-berglind-we-have-a-plan-kapstaden
2. Besök en eller flera vingårdar!
 
Sydafrikanska viner sägs vara bland de bästa i världen och för den vinintresserade finns en hel del vingårdar att besöka inom en-två timmars bilfärd från Kapstaden. Vi besökte Avontuur Vinery som har vinodlingen som bisyssla, huvudnäringen kommer från att uppfödningen av kapplöpningshästar och vinerna har döpts efter gårdens finaste hästar. “Vi provar mousserande vin, två röda och två vita viner för 15kr/person med utsikt över vingården och de stora hästhagarna. Magiskt!”
niklas-berglind-we-have-a-plan-kapstaden

3. Njut av utsikten från Table Mountain!
 
Table Mountain, eller Taffelberget som det kallas på svenska, ligger som en vacker fondvägg bakom hela staden och dess höjd på 1086 meter gör att det bildas ett lätt dis i luften. Att ta linbanan upp till toppen kan liknas med känslan att befinna sig i ett vykort. Här finns fler än 1400 olika växtarter och du kan förvänta dig en utsikt utöver det vanliga. Här skymtar du även Robin Island där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år.
niklas4

Här kan du kolla in senaste klippet från We Have A Plan med stylisten och bloggaren Niklas Berglind i Kapstaden!
 

Följ Metro Mode på YouTube för att ta del av våra senaste videos >>

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!