Nöje

Nilla Fischer gör historia i Let’s Dance 2023 – första gången som två kvinnor tävlar tillsammans

Nu står det klart att Nilla Fischers danspartner i svenska Let’s Dance 2023 blir Cecilia Ehrling Danermark. De blir därmed det första dansparet bestående av två kvinnor i programmets historia.

Foto: TV4

Det var när Nilla Fischer intervjuades via videolänk i Nyhetsmorgon under tisdagen som hon avslöjade vem hennes danspartner blir i Let’s Dance 2023.

Det är proffsdansaren Cecilia Ehrling Danermark som kommer att ge sig ut på dansgolvet med landslagsikonen i den kommande säsongen, något som de båda ser fram emot:

“Det känns jättekul”, säger Fischer. “Cissi har fått en utmaning men just nu är det bara jätteroligt.”

Ehrling Danermark håller med: “Efter alla år som jag kört så blir det något annat.”

Nilla Fischer: “Ingen stor grej”

Fischer och Ehrling Danermark är inte det första samkönade paret som deltar i svenska Let’s Dance – 2020 tävlade nämligen Andreas Lundstedt tillsammans med Tobias Bader. Däremot är detta första gången som två kvinnor tävlar tillsammans, något som Fischer inte tycker är några konstigheter:

“Min tanke är att det inte ska vara en stor grej utan 2023 ska det vara inkluderande och naturligt att oavsett vem du vill dansa med så finns den möjligheten och det är inget konstigt med det. Jag älskar att dansa, Cissi älskar att dansa och det kommer bli helt fantastiskt.”

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!