Nöje

Nilla Fischer höll mäktigt brandtal på Fotbollsgalan: “We have no more fucks to give”

Fotbollsspelaren Nilla Fischer blev vinnaren av Diamantbollen på Fotbollsgalan 2018. I sitt vinnartal förmedlade hon ett viktigt budskap som inte lämnade någon oberörd. 

nilla_fischer_fotbollsgalan_2018Foto: Instagram @fischernilla / Getty images 

Igår var det dags för årets Fotbollsgala där svenska fotbollspelare hyllas och prisas. Ett av de mest ärofyllda priserna är Diamantbollen, som i år tilldelades landslagsspelaren Nilla Fischer. På scenen höll hon ett riktigt håll käften-tal som med sitt viktiga budskap gav oss rysningar.

– Jag vet hur det känns att bli hånad av killarna för fotbollens skull – så inleder Nilla Fischer sitt tal om orättvisa och om vikten i att fortsätta kämpa för jämställdhet.

I talet beskriver Nilla Fischer en orättvisa, som inte bara är utbrett i vårt samhälle, utan också en orättvisa som hon själv lever och arbetar i.

– Om jag stod här idag som man, med den karriär som jag har haft, så skulle jag aldrig mer behöva oroa mig ekonomiskt igen och inte mina barn heller, säger hon.

Talet riktar sig främst till unga tjejer som inte får möjlighet att ta lika mycket plats som det motsatta könet.

– Sluta aldrig att spela fotboll. Sluta aldrig att kämpa för jämställdhet och känn ingen tacksamhetsskuld, för vi är värda så mycket mer.

Nilla Fischer avslutar sitt brandtal med att rikta sig till män, som hon uppmanar att också vara med i kampen för ett mer jämställt samhälle.

– Alla ni pojkar, killar och framför allt män – det är dags att komma in i matchen nu. För jämställdhet är något som gynnar oss alla, men det är något vi måste göra tillsammans. Och helt ärligt: We have no more fucks to give.

 

Se hela Nilla Fischers tal på Fotbollsgalan 2018 här!

Källa: Fotbollsgalan, Tv4

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!