Nöje

Nina Gunke efter Alzheimer-beskedet – nu berättar hon om makens stöd

Nina Gunke, 66, öppnade upp sig om sin alzheimer i Nyhetsmorgon. Nu berättar hon om det viktiga stödet hon fått av maken Samuel. 

Foto: Skärmdump Nyhetsmorgon

För första gången gick Nina Gunke ut offentligt och berättade om sin sjukdom för svenska folket. Skådespelerskan är känd från bland annat “Hedebyborna”, “Skilda världar”, “Varuhuset” och “Tomten är far till alla barnen.”

Började med problem att minnas repliker

Efter problem att minnas repliker berättade till sist läkarna om sjukdomen. Nu har hon berättat i Expressen om det starka stöd hon fått från maken Samuel. Han har stått vid hennes sida sedan beskedet på sjukhuset och hela tiden gett henne sitt helhjärtade stöd. “‘Det här kommer fixa sig. Vi gör det här’, sa han. Han var bara positiv, men för mig var allt åt helvete”, säger Nina till Expressen. 

Vill att folk får upp ögonen för sjukdomen

Hon berättar att hon inte längre kan köra bil, men i övrigt har pensionärslivet inte förändrats något särskilt. Hon säger också att hon önskar att folk ska få upp ögonen för sjukdomen. Hon tycker att det är skönt att ha brutit tystnaden runt sin egen diagnos. “Nu har jag vant mig vid att säga ‘jag återkommer’ då, och då vet alla att det kommer om en stund, och så kan vi skoja om det. Sen får man gärna hjälpa till med att fylla i ord. Det blir jag inte ledsen för”, säger Gunke till Expressen.

Läs även: Nina Gunke har drabbats av Alzheimers – skådespelaren i tårar på Nyhetsmorgon.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!