Nöje

Njut av ledigheten – 5 sätt att få ut det mesta av helgen

Jobbet kan vara hur fantastiskt och givande som helst men helgen är rätt svårslagen. Ibland känns det dock som att den går alldeles för fort och innan vi vet ordet av så är det måndag morgon igen. Känner du igen känslan? Kolla då in dessa fem grymma tips på hur du får ut så mycket du bara kan av din helg.

Foto: Pexels

Vi har nog alla någon gång önskat att helgen var några dagar längre och det kan ibland bli som upplagt för en liten släng av söndagsångest. Eftersom att vi inte kan göra så mycket åt det faktum att helgen bara består av två dagar så får vi ta till andra knep. Det gäller att optimera tiden och se till att slappna av.

Nedan kan du läsa fem kanontips så att även du kan känna att du får ut det mesta av helgen.

1. Ta inte helgen till att städa

1. Ta inte helgen till att städa

Passar du på att städa på helgen, bara för att se till att det blir gjort? Vi kan nog alla komma överens om att städning inte är den roligaste aktiviteten och därför blir det ju extra tråkigt när det ska sluka tid från ledigheten. Så hur trött du än är, se istället till att få ditt hem städat i veckorna – det kommer vara så värt det! Om du känner att hela städ-rutinen inte hinns med på en kväll kan du börja med att plocka i ordning en kväll för att städa av ytorna under nästa.

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Planera

2. Planera

Det blir lätt att det blir välförtjänta sovmorgnar och långfrukostar på helgen, vilket ofta resulterar i en sen start på dagen. Har du då dessutom inte bestämt dig för vad du ska göra under dagen är det lätt att mycket tid försvinner åt att lista ut det. Har du istället sett till att planera vad du vill göra och hinna med under dagarna så kommer du också kunna känna att du utnyttjar din lediga tid bättre. Sedan kan det ju självklart vara skönt att bara ligga på soffan och kolla film vissa dagar, utan att ha något speciellt bestämt. Huvudsaken är bara att slippa känna att hela dagen försvann åt meningslösa saker.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Släpp jobbet

3. Släpp jobbet

Det kan helt klart vara lättare sagt än gjort, men för att känna dig ledig så måste du få släppa alla tankar som har med jobb att göra. Om tankarna ändå kommer upp, försök då att distrahera dig själv med att göra något roligt. Glöm inte heller att du inte får betalt för att du sitter där på din lediga dag och funderar över jobb, det brukar kunna hjälpa.

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Roa dig på fredagen

4. Roa dig på fredagen

För att helgen ska kännas lite längre kan det alltid vara en bra idé att se till att planera in något roligt till fredagskvällen. Åker du hem och somnar på soffan blir det ju betydligt fortare lördag. Så se till att starta helgen så fort du går från jobbet på fredagen och hitta på något kul. Om du inför en helg verkligen känner att du behöver ledigheten bör du dock tänka på att kanske inte gå ut för hårt på fredagen. Det är ju inte speciellt kul att behöva spendera hela lördagen med att försöka bli av med en huvudvärk.

Foto: Pexels

Nästa bild
5. Åk iväg

5. Åk iväg

Om du har möjlighet att komma bort lite, ta chansen. Det kan vara en mysig weekend men det går faktiskt lika bra med en utflykt under dagen till närmaste naturområde – det är miljömbytet som gör susen! Passa på att se nya saker och ta in lite nya intryck, det är garanterat bra för ledighetskänslan. Känner du att du har lite ont om pengar för tillfället, tänk på att det finns mycket billiga (eller till och med gratis) alternativ att hitta på. Det kan vara allt från en långpromenad i skogen till ett museibesök.

Hoppas att du efter att ha testat dessa tips känner att du har fått ut mer av din helg och förhoppningsvis också fått en massa ny energi!

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!