Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

NK:s julskyltning 2023 – Julsaga skapad av AI

Dörren till NK:s jul står på glänt och årets julskyltning har avtäckts. Med hjälp av AI har NK för första gången i historien skapat en egen julsaga vid namn Jakten på julmagin. I skyltfönstrena kan besökarna från den 19 november följa sport-isbjörnen Isak, matgrodan Gizal, inredningskaninen Klara, moderäven Rickard och beauty-pingvinen Zsa Zsas resa i hopp om att finna julmagin på varuhuset.  

Foto: NK

År 1915 avtäcktes Nordiska Kompaniets första julskyltning och sedan dess har tusentals besökare samlats under skyltsöndagen för att fira in julen i både Stockholm och Göteborg. I år förvandlas NK till en fantasivärld hämtad ur varuhusets alldeles egna julsaga – Jakten på julmagin. Speciellt för detta år är att julens kreativa koncept är framtaget med hjälp av AI. Med bakgrund i emotionella värden och referenser har AI skapat sagan och karaktärerna som sedan är vidare bearbetade av skribenter och AD hos Studio Bon. I fönstrena kommer besökarna att mötas av hantverk framtagna av Ray Atelier, där varje fönster följer ett kapitel från sagan i jakten på julmagin.

Foto: NK
Foto: NK

I julsagan får besökarna följa när den kavata flickan Julia upptäcker en dörr inne på NK som leder henne till ett magiskt vinterlandskap. Hon träffar där ett gäng talande djur och tillsammans beger de sig ut på ett fartfyllt äventyr för att rädda julen. Besökarna kommer i skyltfönstrena bland annat att få se inredningskaninen Klara i full gång med julstöket i bakandet av lussebullar, matgrodans Gizals dansanta skridskoåkning på den frusna dammen och isbjörnen Isak när han svänger nerför skidbacken för att hjälpa sina vänner att hinna rädda julen.

Foto: NK

Den traditionsenliga avtäckningen av varuhusets skyltfönster är en minnesvärd upplevelse för stora som små där tomten anländer i häst och vagn följt av en parad med musik och glädje. Tomten bjuder också in till sagoläsning i varuhuset under hela december. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!