Nöje

Norrmän uppmanas att kissa i duschen för att spara vatten

Nöden har ingen lag, sägs det, och detta gäller även brist på vatten i storstäder. Därför uppmanas Oslobor nu bland annat att kissa i duschen för att spara vatten.

Foto: Unsplash

I en debattartikel på norska TV2 lyfter Frode Hult, sektionsledare för vattenmiljö på vatten- och avloppsmyndigheten i Oslo, stadens problem med sinande vattendepåer.

Enligt Hult beror vattenbristen dels på en torrperiod som Norge upplevt under senare tid, dels på att sjön Gjerdingen för närvarande är torrlagd på grund av rehabilitering. Oslos invånare har redan tidigare uppmanats att hushålla med vattnet, något som inte har gett resultat.

Hult uppmanar därför sina landsmän att på olika sätt spara vatten i vardagen – men vissa tips är mer förvånande än andra.

Uppmaningen: kissa i duschen

I artikeln ger Hult bland annat rådet att endast köra fulla tvätt- och diskmaskiner, ta kortare duschar, stänga av vattnet när man borstar tänderna och att använda den lilla knappen efter toalettbesök.

Men ett av tipsen har fått vissa att höja på ögonbrynen: Hults råd att tömma blåsan när man tar en dusch.

“Om du ska duscha hemma kan du spara en toalettspolning genom att vänta med att kissa tills du är i duschen”, skriver Hult – som även påpekar att om alla gör sitt till kan man slippa införa restriktioner gällande till exempel biltvätt och trädgårdsbevattning.

Källa: Dagens PS, TV2

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!