Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Sugen på julmys? Så firar du novent

Att börja så smått med julfirandet redan i november har blivit så vanligt att det har fått sitt eget namn: novent. Så här tjuvstartar du julen genom att räkna ned till första advent, enligt Godare.

Foto: H&M Home

November är en månad som kanske inte känns som årets mest spännande – Halloween och Alla Helgona är över, men det är för tidigt för julmys. Eller? De som ägnar sig åt novent anser att det går utmärkt att smygstarta julfirandet redan i november.

Så firar du novent

Tanken är att novent börjar firas veckorna före första advent, något som du gör genom att varje söndag tända ett ljus i adventsstaken – vilken i detta firande får namnet noventstake – fast från höger. Om du börjar med ljuset längst till höger tre veckor före första advent så når du ljuset längst till vänster på rätt dag.

I år, 2023, var rätt dag att börja med detta den 12 november, men givetvis finns det massor av andra sätt att smygstarta julfirandet på! Gällande julpynt så kan enstaka dekorationer, blommor eller ljus gott få komma fram redan denna månad. Att börja så smått med julbaket innan första advent kan också vara bra, särskilt med tanke på att det gör julstöket lite lugnare.

KÖP

Foto: H&M Home

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!