Nöje

Nu är årets semla här och vi tror knappt våra ögon – låt oss presentera nachosemlan!

Glöm den klassiska semlan och semelwrapen, nu är årets variant nachosemlan här! Det är ingen mindre än Roy Fares och Mattias Ljungberg, konditorerna och ägarna av Mr Cake, som kommit på skapelsen. 

Foto: Alamy/IBL & Cassandra Lundgren

Semlan består av nacho-liknande chips som är gjorda på en kardemummadeg, som sedan dippas i flytande mandelmassa och grädde. Riktigt spännande! Roy Fares berättar att idén till semlan kom fram då han och Mattias satt och diskuterade semlor och tacos-fredag. De kom fram till att många brukade börja med att ta och äta semlans trekantiga lock allra först, tillsammans med lite av semlans grädde. Denna variant underlättar för att alla ska kunna sitta och äta tillsammans vilket han menar är precis det som fika handlar om.

Frågan är dock om dessa knapriga skapelser kan ersätta den klassiska mjuka semlan. Reaktionerna har enligt Roy varit positiva. Vill du avgöra själv får du gå till konditoriet Mr Cake som ligger på Rådmansgatan i Stockholm och köpa din egna nachosemla för 57 kronor. För dig som inte riktigt vågar dig på att prova denna nya variant så kommer det fortfarande säljas vanliga semlor på konditoriet.

Källa: ELLE

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!