Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nu förbjuder några av världens största modejättar mohair – efter djurplågeriet på gårdarna

En video från PETA visar hur angoragetter plågas till döds – allt för att kunna göra damkappor och scarfar av mohair. Några av världens mest ledande modeföretag förbjuder nu ull av mohair efter de hemska bilderna och filmerna som dokumenterats av PETA.

get-mohair-forbjudsFoto: REX Shutterstock, Getty Images

När PETA dokumenterade angoragetterna på gårdar i Sydafrika med dold kamera visade filmerna på grovt djurplågeri. På bilderna kan man se hur getterna plågas till döds för att utvinna mohair – en exklusiv ull som används för att bland annat göra damkappor och tröjor.

– Getter lämnas skrikande av smärta och rädsla på golvet, allt för att kunna göra mohairtröjor eller scarfar. Vi uppmanar konsumenter att kolla vad plaggen är gjorda av. Står det mohair så låt det hänga, säger Anne Brainard på djurrättsorganisationen Peta.

Efter de vidriga bilderna på tortyren förbjuder stora modejättar som H&M, Åhléns, Topshop och Zara mohair i sina plagg. En talesperson från H&M menar att de förbjuder mohair i deras utbud senast 2020. Även Åhléns kommer under våren 2019 ta bort mohair ur sina egna kollektioner och senast 2020 totalförbjuda materialet från andra märken som säljs i deras butiker.

PETA uppmanar nu alla att hålla koll på vad för material man köper – och ber konsumenterna att titta en extra gång på lappen för att försäkra sig om att plagget inte innehåller mohair.

Källa: Expressen, Peta

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!