Nöje

Nu går svenska 90-talsfavoriterna ihop och bildar nya musikgruppen Femmes

Den nya gruppen “Femmes” är en ny superkonstellation som består av flera svenska 90-talsstjärnor. Vi berättar allt du behöver veta om den nya gruppen!

Foto: Anna Vinterfall

Nu har våra 90-talsfavoriter Miio slagit ihop sig med Emilia, Denise Lopez och Therese Grankvist från Drömhus för att bilda den nya supergruppen “Femmes.”

Flera superhits under 90-talet

Under pandemin var det många artister som fick se över hur de skulle arbeta vidare och som blev tvungna att fundera över framtiden. Det var Mia Schotte från Miio som först lyfte på luren för att ringa upp Therese Grankvist från Drömhus, hon fick positiv respons och sedan växte gruppen med Denise och Emilia.

Miio hade i början av 2000-talet stor framgång tillsammans med bandkollegan Josefine Willers. De gjorde bland annat covers på låtar som “När vi två blir en”, “Ska vi gå hem till dig” och “Girls just want to have fun.” Nu har bandet alltså gått samman med Therese Grankvist som slog igenom som frontperson i Drömhus med låtar som “Du och jag” och covern “Vill ha dej.” Gruppen kommer också bestå av Emilia Mitiku vars världs-hit “Big Big world” tog oss alla med storm när den släpptes 1998. Denise Lopez var under första halvan av 90-talet känd som dansare bakom artister som Melody MC och Dr Alban och solodebuterande 1995.

Vill sluta konkurrera med varandra

Nu bildar de fem artisterna gruppen “Femmes”. “Vi har ju följts åt under många år och samtidigt konkurrerat om spelningar och platser på olika galor, turnéer och shower. Men nu kände vi att varför ska vi slåss om spelningarna när vi kan göra dem ihop, skapa nya minnen och ha ännu roligare tillsammans”, säger Mia Schotte till Aftonbladet.

Kom inte med i Melodifestivalen

En plan var att gruppen skulle debutera i Melodifestivalen nästa år, men den inskickade låten valdes inte ut av SVT som bidrag. Gruppen tänker därför att de ska ut och träffa publiken på annat sätt och både spela nya gemensamma låtar och deras stora hits från 90-talet.

Foto: Anna Vinterfall

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!