Nöje

Dokumentären om Heath Ledger “I am Heath Ledger” finns äntligen på SVT Play

Det är med blandade känslor vi nu kan berätta att dokumentären om skådespelaren Heath Ledger finns att se. I dokumentären får vi en inblick i Heaths liv, som slutade alldeles för tidigt. I år är det precis 10 år sedan stjärnan gick bort till följd av en överdos. 

Foto: REX

Heaths skickliga prestationer har lämnat många berörda och han har hyllats för flera roller. Några av de mest kritikerrosade rollerna gjorde han i bland annat Batman: The Dark Knight (som han efter sin bortgång fick en Oscar för), Brokeback Mountain och 10 orsaker att hata dig. Till mångas stora sorg gick Heath bort av en överdos den 22 januari 2008, bara 28 år gammal. Dokumentären som nu äntligen har kommit ut, med titeln “I am Heath Ledger”, handlar om stjärnans liv. Mycket av materialet som används har dessutom filmats av Heath själv.

I trailern till filmen får vi se Heaths nära, kära och kollegor dela med sig av sina historier om skådespelaren. Bland annat får vi höra Ang Lee, regissören för Brokeback Mountain, berätta om stjärnans karisma.

“Även när han hade en biroll stal han showen. Det är Heath Ledgers kraft.”, säger Ang Lee i trailern.

Kolla in trailern nedan, men vi måste varna – var beredd att ta fram näsdukarna!

Hela dokumentärfilmen finns nu att se på SVT Play.

Källa: Café

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!