Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nu kan du ta ut sjukdagar för vård av husdjur – om du bor i Italien

Har du också känt att du vill vara hemma med din vovve när den är sjuk (eller ta med den till veterinären?). I Italien kan det nu vara möjligt att ta ut sjukdagar för vård av husdjur.

hundFoto: Andy Omvik / Unsplash

En bibliotekarie ville ta ut två dagar sjukledigt för att kunna ha hand om sin engelska setter Cucciola som skulle opereras för en tumör. Arbetsgivaren godkände inte hennes förfrågan och lät henne istället ta ut två semesterdagar.

– Cucciola är min familj, jag är ensam och det finns ingen annan som kan ställa upp, säger bibliotekarien till italienska tidningen Corriere della Sera.

Kvinnan tog hjälp av en advokat från Italiens djurrättsgrupp Lega Anti Vivisezione (LAV) som argumenterade för att det är olagligt att överge ett allvarligt sjukt djur – något som kan ge ett straff med ett års fängelse och böter upp till 10 000 euro. Advokaten vann målet vilket gav kvinnan rätt till att ta ut sjukdagar för att kunna ta hand om hennes sjuka hund.

– Det är ett betydande steg mot att djur som inte hålls för ekonomisk vinst eller arbetsförmåga ses som familjemedlemmar, säger Gianluca Felicetti, ordförande för LAV, enligt the Guardian.

Vi tycker det låter mer än rätt att kvinnan fick ta ledigt för att kunna ta hand om sin kära hund – det är ju trots allt en familjemedlem!

Källa: Femina

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!