Nöje

Nu släpps en dokumentär om skodesignern Manolo Blahnik

Älskar du skor och dokumentärer? Då vill du inte missa den nya dokumentären om den legendariske skodesignern Manolo Blahnik.

Foto Richard Young/REX/Shutterstock

Har du inte råd med dyra Manolo Blahnik-skor så kan du nu i alla fall gotta dig med en dokumentär om den framgångsrike designern. Dokumentären Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards är regisserad av modeförfattaren och redaktören Michael Roberts. Dokumentären är ett intimt porträtt av Blahniks liv och hans arbete, och berättar om hans förflutna tillsammans med flera fotografier från Blahniks barndom.

Blahnik och Roberts är nära vänner, och Blahnik sa till Roberts att han skulle vara med i filmen på ett villkor. “Jag är en röra framför kameran. Jag sa till Michael att det enda villkoret är att jag inte vill bli filmad för mycket, för vissa dagar är jag slutkörd eller sjuk”, förklarade han. “Jag föredrog att alla människor pratade om mig – om de ville. Det här är vad filmen handlar om, det är som en dokumentär som ses genom andras ögon, även om jag är där.”

Filmen innehåller också kommentarer från betydande personer. André Leon Talley jämför Blahnik med Baudelaire, medan Naomi Campbell och John Galliano diskuterar hur skomakaren är olik alla andra. Också Rihanna, som Blahnik kallar “den nya Grace Kelly” skymtar förbi i dokumentären.

Kolla in trailern här!

Källa ELLE UK

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!