Nu kommer rosa choklad - och vi säger bara, JA tack!

Publicerad den 12 september 2017 av Metro Mode

Varför äta brun eller vit choklad när man kan äta rosa choklad? (Så mycket finare till Instagram-feeden också…)

Foto Pierre Pavot / imageBROKER/REX/Shutterstock

Världens största chokladproducent, Barry Callebaut AG, har tagit fram en helt ny typ av choklad – i en rosatonad nyans. Den har en högre kakaohalt än vit choklad och innehåller inga tillsatta färgämnen eller tillsatser. I stället handlar det om ett nytt sätt att hantera de röda kakaobönorna så att de behåller en röd färg och en naturlig bärsmak.

Vi blir dock tvungna att gå omkring med ha begäret ett tag. Innan den rosa chokladen kan ta plats i godishyllorna måste den godkännas som livsmedel, vilket tillverkarna tror kan ta ungefär ett år.

Källa Eater

Mer från Metro Mode

  1. Diddys rättegång: Försvaret tyst - ingen tar plats i vittnesbåset

  2. Peter Haber öppnar upp om barndomstrauma i gripande sommarprat

  3. Johan Floderus: Ett gripande sommarprat om frihet, kärlek och överlevnad

  4. Petra Mede ny röst i Halv åtta hos mig

  5. Petra Medes Sommarprat 2025 - en pladdrig, självironisk dagbok

  6. "Hudlös": Joakim Lundell vill ge unga hopp med ny tv-serie

  7. Sommarpratare 2025 - Här är hela listan för Sommar i P1