Nöje

Nu ska kvarskatten in – senast 12 november

Deadline för kvarskatten närmar sig med stormsteg och sista dagen för inbetalning är den 12 november. 200 000 personer beräknas ha kvarskatt på sammanlagt 7,3 miljarder kronor.

Foto: Pressbild

Slutskattebeskedet kom redan i augusti och om du är osäker på om du är en av dem med kvarskatt kan du logga in på skatteverket.se. På “mina sidor” hittar du uppgifter om din eventuella restskatt. Du kan också ringa in till skatteverkets skatteupplysning och få hjälp över telefon.

Beloppet kan betalas på två sätt

Det finns två sätt att betala in kvarskatt, antingen klickar du dig vidare till swish via en direktlänk på “mina sidor”, beloppet kan också betalas via en internetbetalning på din internetbank till skatteverkets bankgiro. Missar du att betala innan den 12 november leder det till en påminnelse om beloppet är under 2 000 kronor. Är beloppet högre än så skickas det istället ut ett betalningskrav som betalas in senast den 27 december. Har man inte betalat in kvarskatten till dess skickas skulden över till kronofogden och kan leda till en betalningsanmärkning.

Foto: Pressbild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!