Nöje

Nu startar DiscoverEU på nytt med fler resmöjligheter för unga

Efter ett års långt uppehåll nylanseras äntligen DiscoverEU. I år skalas initiativet upp och blir mer än tre gånger så stort som tidigare.

Foto: Unsplash

DiscoverEU är ett initiativ från EU-komissionen som ger unga 18-åriga européer fria resekort. I år kommer även 19-20 åringar kunna söka då pandemin satte stopp för initiativet förra året. Syftet är att främja en känsla av enhetlighet och solidaritet inom hela EU genom resor och interkulturellt lärande.

Alla resenärer erbjuds flexibla bokningar

De sökande kan resa i upp till 30 dagar och resan måste genomföras mellan mars 2022 och februari 2023. Då pandemin fortfarande gör framtiden oviss kommer alla resenärer att erbjudas flexibla bokningar. Avresedatumet kan ändras när som helst innan avresa eller tills kortets ettåriga giltighet löper ut.

Den senaste ansökningsomgången är öppen för personer som är födda mellan 1 juli 2001 och 31 december 2003. Ansökan är öppen från och med tisdagen den 12 oktober 2021 och fram till klockan 12:00 tisdagen den 26 oktober 2021. Sedan 2018 bildar tidigare och blivande DiscoverEU-resenärer en mångfaldig och engagerad gemenskap som träffas on- och offline för att dela med sig av sina erfarenheter.

Läs mer på Europeiska ungdomsportalen.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!