Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nu vilar Ben & Jerry’s glassmaker som inte längre finns – på en verklig smakkyrkogård

Har du märkt att någon utav dina favoritsmaker från Ben & Jerry’s inte längre finns att avnjuta? Då ligger den förmodligen och vilar på smakkyrkogården vid en av fabrikerna i USA.

ben-jerrys-smakkyrkogardFoto: Ben & Jerry’s

“Vi på Ben & Jerry’s är kända för våra galna, rejäla och funkiga smaker. Men galen smakexperimentering har vissa risker och smaker kan möta sitt tidiga slut”, skriver Ben & Jerry’s på sin hemsida.

Borttagna glassmaker blir istället hyllade på Ben & Jerry’s smakkyrkogård och ja den finns på riktigt! Vid en utav fabrikerna i Waterbury, Vermont, finns det en verklig kyrkogård för glassar som inte längre finns och där vilar de på en kulle med utsikt över fabriken. Varje smak har vitsiga minnesord ingraverade för att bli ihågkomna även efter sin bortgång. Har du inte chans att åka till USA kan du ta del av smakkyrkogården på Ben & Jerry’s hemsidor världen över.

Just nu vilar 35 smaker på den fysiska kyrkoplatsen och när den infördes 1997 fanns det endast fyra smaker begravda. Minnesplatsen har över 300 000 besökare per år och det har visat sig vara ett sätt att ta farväl av sina favoriter. Ben & Jerry’s skriver på sin hemsida att de får flera tusen förfrågningar varje år från personer som vill att vissa smaker ska återinföras och tillägger “Glassmirakel har hänt, och ja, smaker kommer faktiskt tillbaka från graven då och då!”. Vilken smak sörjer du och hoppas ska komma tillbaka genom ett mirakel?

Besök den digitala smakkyrkogården här.

Källa: Ben & Jerry’s

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!