Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny forskning visar: Dyra bröllop löper större risk att sluta i skilsmässa

Går du i giftastankar? Då borde du avvara några minuter för att ta del av analysen från den här nya studien vars resultat talar sitt tydliga språk. Ju dyrare bröllopet är desto troligare är det att det slutar i skilsmässa. 

Forskarna Hugo M Mialon och Andrew Francis-Tan utförde studien på över 3000 gifta personer och hittade samband mellan dyra bröllop (och dyra vigselringar för den delen) samt kortare äktenskap – och skilsmässa.

Men vart går egentligen gränsen mellan billigt och dyrt bröllop? Svd skriver att när det kommer till vigselringen så ligger den magiska gränsen på ringar dyrare än 17 500 kronor – där risken för skilsmässa då var 1.3 gånger högre. Gällande själva vigseln så visade studien att de som spenderare mer än 20 000 kronor löpte större risk för skilsmässa än de som valde en enklare och därmed billigare variant.

Låter det deppigt? Här kommer uppfriskande nyheter! Studien visade nämligen också att de par som åkte på bröllopsresa och firade smekmånaden tillsammans löpte mindre risk för att gå skilda vägar.

Källa: Svd 
Foto: Unsplash 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!