Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny studie: par som retas med varandra har ett starkt och kärleksfullt förhållande

Brukar du och din partner skoja och retas med varandra? Bra! För studier har visat att det är ett tydligt tecken på en starkt och hälsosamt förhållande.

par-retas-lyckligt-forhallande-puffFoto: Unsplash

En studie från Appalachian State University i North Carolina ha visat att kärleksfullt gnabb är bra för relationen och att par som driver med varandra på ett kärleksfullt sätt håller ihop längre. Men det måste vara tydligt att ni skojar med varandra och inte gnäller och tjatar på varandra. När ni har hittat den balansen så kommer det göra en massa gott för ert förhållande.

När ni retas med varandra och driver om saker hos varandra skapar det en samhörighet. Det känns som att ni har ett internt skämt som bara ni förstår. När du retar din partner för att hen alltid lämnar strumpor på golvet eller att hen är klumpig så får det att känna er närmare varandra och något ni kan skratta åt. Många av dessa små saker du kanske stör dig på är förmodligen saker som ingen annan upptäckt eller vet om din partner. Att du driver med din partner om detta skapar också samhörighet och att ingen annan känner din partner som du.

Förutom att ni känner er sammankopplade med varandra så gör ert kärleksgnabb det enklare att ta upp saker som du tycker mindre om hos din partner. Gör du det med glimten i ögat och framfört som ett liten skämtsam pik, så blir det kanske inget stort bråk av det.

Så blir du tokig av att din partner retas och driver med dig, skratta tillsammans och tänk att det bara är ett bra tecken för er relation. Viktigt dock att det är kärleksfullt!

Källa: Veckorevyn

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!