Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny studie: Personer som kuggar på uppkörningen är smartare

En ny studie visar att personer med en högre utbildning kuggar oftare på uppkörningen än de med en lägre utbildning. Så har du svårt att ta körkortet är det helt enkelt inte ditt fel (eller ja, typ).

uppkorning-kuggar-studie-forskning-Foto: Unsplash

Det är det brittiska försäkringsbolaget Privilege DiveXpert som har undersökt sambandet mellan utbildning och antal uppkörningar. De frågade 1 564 britter om hur många gånger de var tvungna att köra upp får att ta körkort.

I studien kom de fram till att de med lägre utbildning klarade oftare uppkörningen på första försöket. 59 procent av de som saknade utbildning klarade testet på första försöket. Av de som gått ut gymnasiet var det 51 procent som bara behövde göra testet en gång jämfört med de med en kandidatexamen där det var 48 procent som klarade det på första försöket.

De kom också fram till att kreativa personer var bättre på att klara uppkörningen än de mer teoretiskt lagda. De som hade pluggat konst klarade körprovet, i genomsnitt, efter 1.9 försök. De som däremot hade pluggat matte och naturvetenskapliga ämnen klarade det efter 2.3 försök.

– De som inte har en akademisk utbildning kan vara mer praktiskt lagda och kan på så sätt vara bättre lämpade för aktiviter som att klara en uppkörning, säger Lee Hadlington, universitetslektor i psykologi vid De Montfort University till Daily Mail.

Källa: SVD/Daily Mail

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!