Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny studie: Titta på serier tillsammans med din partner och förbättra ert förhållande!

Har du och din partner en rad olika serier som ni bara älskar att kolla tillsammans? Då kan ni fortsätta göra det med gott samvete! En ny studie visar nämligen att det är riktigt stärkande för er relation. 

Foto: Unsplash

Sitter du och din partner framför tv:n och tänker att det inte gynnar ert förhållande? Då kan du vara lugn! En ny studie visar nämligen att du och din partner kan stärka er relation genom att kolla på tv-serier tillsammans.

Studien gick ut på att forskarna undersökte hur man upplevde verkligheten gentemot den fiktiva världen tillsammans med sin partner. Studiens resultat, som är publicerat i Journal of social and personal relationships, visar att ett par som ser filmer, tv-serier eller läser böcker tillsammans skapar en starkare relation. Detta var särskilt tydligt bland de par som inte delade samma vänskara. Detta eftersom att man enligt forskarna kan väga upp saknaden av det delade sociala nätverket med ett gemensamt medieanvändande. Så att kolla på serier tillsammans med din partner är att rekommendera!

– Att dela intresset för karaktärer i en tv-serie eller film gör också att par känner att de delar samma sociala identitet, även om de inte har några gemensamma vänner, säger Sarah Gomillion, en av studiens forskare, till tidningen Health.

Helt enkelt väldigt positiva nyheter till alla serietittande par!

Källa: Modette

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!