Nöje

Ny studie: Vid den här åldern börjar du bli som din mamma

Har du börjat kolla på samma serie som din mamma? Då kanske du nått i den tid i livet då du faktiskt börjar ta efter och likna henne mer än du tror. En ny studie visar nämligen att vid en viss ålder börjar vi bli mer och mer som våra föräldrar.

 Foto: Unsplash/Pexels

Hur lik är du egentligen din mamma? Du kanske har hört uttrycket “äpplet faller inte långt ifrån trädet” men under tonåren är det många av oss som inte alls kommer överens med våra föräldrar. Nu visar en studie däremot att vi faktiskt blir allt mer lika våra mammor med tiden. Studien som utgick från 2000 personers svar visar på att det är vid 33 års ålder som kvinnor börjar efterlikna sina mammor. Studien visar även att männen tar efter sina pappor när de är 34 år. Den största anledningen till att du börjar efterlikna din förälders livsstil tros vara att du själv blir förälder.

– Vi blir alla som våra föräldrar någon gång under livet och det är något att fira. De är de mest värdefulla människorna i världen, säger Dr Julian De Silva som gjort studien.

Några av kvinnorna som medverkade i studien berättade att tecken på att de började bete sig som sina mammor var att de började kolla på samma tv-serier, engagera sig inom samma hobbys och använda samma uttryck.

Källa: Dailymail

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!