Nöje

Studie visar att Sverige är världens bästa land för kvinnor

Vi har ett otroligt stort och glädjande besked. Enligt en studie gjord av US News & World Report visar det sig att Sverige det absolut bästa landet  i världen för oss kvinnor, wow!

 Foto: Pexels

När man pratar om jämställdhet kan det vara lätt att fokusera på de bitar som inte helt funkar och som fortfarande kan bli mycket bättre. För bättre kan det det absolut bli, MEN det finns också en hel del saker i vårt land som faktiskt är otroligt bra, till och med bättre än i något annat land i världen. Det visar en studie gjord av US News & World Report som bland annat har intervjuat kvinnor i 80 olika länderResultatet visade nämligen att Sverige är det bästa landet att vara kvinna i och inte nog med det så hamnar Sverige även högst i topp gällande att vara det bästa landet att uppfostra barn i, tack vare den generösa och jämlika föräldraförsäkringen som vi har, vårt skolsystem och vårt barnbidrag.

Glädjande att se är även att våra grannländer hamnar högt i listan när det gäller vart kvinnor har det som bäst. Danmark hamnar på en andraplats, Norge på en fjärdeplats och Finland på sjätteplats.

Förutom intervjuer med kvinnor så gjordes även en frågedel där män och kvinnor fick svara på om de höll med om olika påståenden. Sedan studerade man svaren och skillnaden på männens och kvinnornas svar. Det visade sig då att de svenska deltagarna var väldigt överens då det knappt skiljde något alls på hur de svarade.

De länder som visade sig vara minst jämställda var de i Mellanöstern där 74 procent av invånarna svarade att de instämde på att kvinnans främsta uppgift är att ta han om sin man. Dessutom ansåg nästan hälften att det var oattraktivt för en kvinna att uttrycka sin åsikt offentligt. Av de svenskar som deltog var 90 procent helt emot dessa påståenden och 80 procent av svenskarna ansåg dessutom att deras chef lika gärna kan vara en man som en kvinna.  Att vi i Sverige anser att kvinnofrågor är en av de viktigaste globala frågorna gjorde även att vi stack ut från många av de andra ländernas tänk.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!