Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny studie visar: Filmer med kvinnliga huvudroller går bäst

Filmer med kvinnliga huvudroller går bättre ekonomiskt än de filmer med män i huvudrollen – det visar en ny studie som nyligen redovisats. Who run the world? Girls. 

Foto: Warner Bros / Lions Gate Entertainment 

Studien som gjordes av CAA och Shift7, analyserade 350 filmer mellan 2014 och 2017 för att se om de filmer med en kvinna i huvudrollen resulterat i fler filmvisningar och därmed mer intäkter, än de filmer med en man i huvudrollen. Resultatet visar att de filmer med kvinnliga huvudroller går mycket bättre än de filmer som har manliga huvudroller. Det gäller även filmer som klarar bechdeltestet, det vill säga det test som visar på om två kvinnliga karaktärer är namngivna samt om de pratar med varandra om något annat än män. De filmer som klarade bechdeltestet går alltså bättre än de som inte klarade det.

Oavsett hög eller låg budget så är skillnaden synlig, men den är extra stor när det kommer till filmer med högre budget. Hunger Games-filmerna och Wonder Woman är tydliga exempel på när filmer med kvinnor i huvudrollen går bättre.

Källa: CAA och Shift7 , Elle 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!