Nöje

Ny studie visar: Pizza skapar större motivation än pengar!

Känner du att din motivation och produktivitet bara sjunker och sjunker? Då kan vi tala om att inget mindre än pizza kan ge dig en riktig skjuts åt rätt riktning! 

pizza-motivationFoto: Unsplash / Pexels

Genom ett experiment som mäter motivationen och produktiviteten har man kommit på att pizza skapar fantastisk motivation och en ökad produktivitet. Personen bakom studien är beteendevetaren Dan Ariel. Studien gick ut på att olika fabriksarbetare blev lovade en av tre belöningar om de hade en produktiv arbetsvecka: pizza, komplimanger eller en kontantbonus på cirka 30 dollar. En fjärde grupp utlovades ingenting.

Efter den första dagen hade de som blivit utlovade pizza varit mer produktiva och haft mer motivation än de andra som medverkade i studien. De som blev utlovade komplimanger var hack i häl med pizza-gruppen. Den grupp som hade lägst motivation var, tro det eller ej, de som blivit lovade pengar. Produktiviteten och motivationen sjönk för pengar-gruppen, så i och med att produktiviteten sjönk för dem så var gruppen inte ens lönsam från arbetsgivarens perspektiv.

Summan av kardemumman: Pizza är helt enkelt det bästa av de bästa! 

Källa: Inc

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!