Nöje

Studie visar: Snygga personer har sämre (och kortare) relationer

Att vara snygg kan innebära  uppenbara fördelar i livet. Inte nog med att personer som anses vackra får uppmärksamhet från tidig ålder så ska de enligt studier även generellt tjäna mer pengar än mindre attraktiva personer. Enligt en  studie gjort på Harvard University visade resultaten dock en uppenbar nackdel när det kommer till att vara just snygg – nämligen att få kärleksrelationen att hålla. 

Foto: Unsplash

En grupp forskare som leddes av Christine Ma-Kellams ville ta reda på vilken inverkan fysisk attraktion har i en relation. Eller rättare sagt undersöka om vackra människor har kortare relationer och fler skilsmässor än andra? Och om så var fallet så ville de kort och gott ta reda på varför samt vilka bidragande faktorer som spelade in.

Resultatet visade att det finns flera orsaker till varför snygga människor är sämre på att bibehålla sina kärleksrelationer, och det handlar bland annat om att attraktionskraft kommer med fler valmöjligheter, vilket innebär att yttre hot är betydligt större menar Christine Ma-Kellams som är en av forskarna bakom studien. Studien visade att människor som anses vara attraktiva har kortare relationer eftersom de anses vara mindre villiga att kämpa för den.

Christine Ma-Kellams säger till Broadly att det inte kommer att gynna någon relation att ha just för många val. Forskarna menar att resultatet är anmärkningsvärt med tanke på att det förutsäger sannolikheten att förhållandet kommer att hotas – bara utifrån att det är en (eller två) attraktiva personer i förhållandet.

Källa: Broadly

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!