Nöje

Nya dejting-regeln: Ha inte sex innan han spenderat 20 000 kronor

Att internet kryllar av tips gällande dejting och relationer råder det ingen tvekan om. Nu sprids ett kontroversiellt tips för hur kvinnor kan få större framgång när de dejtar män – och det har med pengar att göra.

Foto: Unsplash

Ett nytt dejting-tips för kvinnor har fått mycket uppmärksamhet online. Anledningen? Det handlar om att vänta med sex tills en man har spenderat ungefär 2 000 dollar, alltså drygt 20 000 svenska kronor, på dejter.

“Blir lurad av genetik”

En av de som har lyft trenden är kolumnisten Jana Hocking. I en krönika skriver hon att det är svårare för kvinnor att avgöra hur tidigt de bör ha sex med män som de dejtar, på grund av ett fenomen som poddaren Joe Rogan tidigare berättat om: att män ofta drabbas av skam efter att ha fått orgasm, eftersom de då tenderar att vara mer klarsynta.

Enligt Rogan är en möjlig orsak till skuldkänslorna att man haft sex med någon som man inte är genuint intresserad av:

“Du inser att du begått ett misstag, särskilt om kvinnan verkligen gillar dig, och du gillar inte henne och du tänker, ‘Åh jag har gjort fel’, och sen känner du dig som en dålig person, men om jag ska vara ärlig så blev jag lurad av genetik!”

“Stor chans att han är investerad på riktigt”

Enligt Hocking är lösningen på detta problem den så kallade 2 000 dollar-regeln. Hocking berättar att hon hörde talas om knepet i en podcast:

“Jag upptäckte det förra helgen på en roadtrip, när jag lyssnade på en jättebra dejting-podcast av en kvinna som hette Tinx […] hon gick igenom en lista med saker som inte är förhandlingsbara när det kommer till dejting, och nämnde att en av hennes vänner har beslutat sig för att inte ligga med en kille förrän han har spenderat minst 2 000 dollar på dejter med henne.”

Skribenten medger att hon till en början tyckte att “knepet” lät galet, men att hon senare ändrade åsikt:

“Om en kille vill gå på tillräckligt många dejter för att det ska kosta honom 2 000 dollar så är chansen stor att han är investerad i dig på riktigt”, resonerar hon och tillägger: “Viktigast av allt, att spendera så mycket tid ihop utan att bli distraherad av att vara naken kanske kan hjälpa oss att snabbare sortera bort personer som vi inte gillar.”

För att verkligen försäkra sig om att en man är värd att satsa på nämner Hocking några saker som kan vara bra att reda ut så fort som möjligt:

  • Vad jobbar han med?
  • Har han koll på grundläggande saker som hör vuxenlivet till, som att komma ihåg att ta ut soporna, tvätta sin egen tvätt, kunna laga mat?
  • Var bor han?
  • Har han suttit i fängelse? Om ja, varför då?
  • Har han någonsin haft ett kontaktförbud?
  • Hur längesedan var det han var i ett förhållande? Varför gjorde de slut?
  • Vad anser han om preventivmedel? Att använda kondom borde inte vara förhandlingsbart!
  • Känner du dig trygg med honom?
  • Känner du dig säker på att han kommer kontakta dig dagen efter?

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!