Nöje

Nya regeln på Arlanda – så lång tid före avgång ska du komma till flygplatsen

Långa köer, missade flyg och grav trängsel – kaoset på Arlanda har bidragit till en hel del frustration, men nu verkar problemen äntligen lätta. Frågan är: hur lång tid före avgång ska man anlända till flygplatsen?

Foto: Unsplash

Under senare tid har de långa köerna på Arlanda orsakat stora problem för resenärer. Roten till problemen är att Swedavias säkerhetskontroller är underbemannade på grund av minskat resande under pandemin.

Halverade köer

Nu verkar det dock som om Swedavia börjar få bukt på de långa väntetiderna, som har gått från 35-40 minuter under måndagsmorgonen till 10-20 minuter under tisdagsmorgonen.

Anledningen till att man har kunnat minska kötiderna är att Swedavia infört en regel som innebär att resenärer inte släpps in på flygplatsen mer än tre timmar före sina avgångar – personer som kommer tidigare än så hänvisas till väntrum.

Kan bli längre köer under helger

Tisdagens positiva utveckling innebär tyvärr inte att de långa köerna definitivt är ett minne blott. Ellen Laurin, pressansvarig för Swedavia, berättar för Expressen att det fortfarande finns en risk att köerna växer sig långa igen eftersom många reser för tillfället:

“Det kan innebära att det periodvis blir lite längre köer på flygplatsen. Det är inte över hela dygnet men kan uppstå periodvis, exempelvis på morgonen och under helger”, säger Laurin, som rekommenderar resenärer att checka in online/digitalt om deras flygbolag erbjuder det.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!