Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + HBO Nordic

Nya ”Sharp Objects” är sommarens mörkaste thriller: ”Kuslig känsla”

En mordgåta i en amerikansk småstad. Baserad på en succébok, med en Oscarsnominerad skådespelare och en prisad regissör. Nu är det äntligen dags för ”Sharp Objects”. I samarbete med HBO Nordic presenterar vi dramathrillern som redan hyllas av pressen.

Amy Adams gör huvudrollen i nya ”Sharp Objects”. Serien bygger på succéförfattaren Gillian Flynns (”Gone Girl”) bok med samma namn.

Publiken i den fullsatta salongen på Stateside Theatre i Austin drar efter andan. På bioduken ser de den femfaldigt Oscarsnominerade skådespelerskan Amy Adams. Hennes kropp är full av skärsår och ärr. Och nu skär hon sig igen – på den trasiga skärmen på sin mobiltelefon.
Det är premiärvisning av den redan kritikerrosade dramathrillern ”Sharp Objects” på ATX-festivalen i Texas och när ljusen tänds i salongen står det klart. Sommaren 2018 har just fått sin mörkaste och mest skrämmande mordgåta att se fram emot.

Nya ”Sharp Objects” kan stoltsera med ett riktigt stjärngalleri. Huvudrollen som den tilltufsade reportern Camille Preaker görs av hyllade Amy Adams (”Arrival” och ”American Hustle”). Serien regisseras av Jean-Marc Vallée (”Big Little Lies” och ”Wild”). I övriga roller finns Patricia Clarkson (”Den gröna milen” och ”Six Feet Under”) och nya stjärnskottet Eliza Scanlen.

Succéförfattarens bok
”Sharp Objects” baseras på succéboken med samma namn, skriven av Gillan Flynn. Hennes stora genombrott kom med ”Gone Girl”, som filmatiserades 2014. Men faktum är att Flynn skrev ”Sharp Objects” långt tidigare – redan 2006. Då ville ingen ge ut den.

– Det var mitt i chick lit-eran, och jag var trött på böcker om kvinnor som köpte skor. Böcker om hur kvinnligt våld fortsätter från generation till generation existerade inte, har Gillian Flynn sagt i en intervju.

Se ”Sharp Objects” och massor av andra hyllade serier och filmer – få HBO Nordic 1 månad gratis

Två flickor mördas i amerikanska Södern
Men nu är ”Sharp Objects” här. Den åtta episoder långa serien tar sin början när två unga flickor mördas i den lilla staden Wind Gap i Missouri, USA.
Reportern Camille Preaker skickas dit för att rapportera om brotten och skildra en stad i sorg och chock.
Men uppdraget är långt mer än ett vanligt jobb för Camille. Hon växte nämligen upp i Wind Gap, och både hennes mamma och halvsyster bor kvar. Camille, som just kommit ut från en vistelse på en psykiatrisk anstalt i Chicago, sliter med sitt förflutna och relationen till sin familj. Hon skär sig, har missbruksproblem och kämpar med att få ihop de trasiga bitarna i sitt liv. Återkomsten till Wind Gap utvecklar sig till en gastkramande härva av dåtid och nutid och ju mer Camille lägger pusslet om sitt eget förflutna, desto mer inser hon att hon står de två offren farligt nära. I den tunga hettan i den amerikanska Södern, till ljudet av cikador och Camilles halvtrasiga Volvo, flyter minnen och nutid samman i en obehaglig väv som riskerar att dra med sig henne ner i avgrunden.

– Serien handlar lika mycket om ”Vem gjorde det?” som ”Vem är Camille?”, säger Gillian Flynn i en intervju med BuildSeries.com.

”Sharp Objects” utspelar sig i den lilla staden Wind Gap i Missouri, USA. Reportern Camille Preaker skickas dit av sin redaktör, för att rapportera om brotten och sorgen. Det blir början på en resa som kastar henne mellan nuet och sitt mörka förlutna.

Så hyllas Amy Adams
”Sharp Objects” har exklusiv premiär på HBO Nordic den 9 juli. Men hyllningarna duggar redan tätt. Inte minst har Amy Adams rollprestation höjts till skyarna. Den Oscarsnominerade skådespelaren spås håva in priser på löpande band för sin tolkning av reportern Camille Preaker. ”Ett gotiskt drama i den amerikanska Södern, som fångar bokens kusliga känsla”, slår People fast.
”Driven av den sårade Amy Adams prestation blir de åtta timmarna både fängslande och jagande på samma gång”, skriver Hollywood Reporter. Amy Adams – som började inspelningsdagarna naken under 3,5 timmar för att få sina sår inritade på kroppen – säger att ”Sharp Objects” påverkade henne starkt.

– Alla andra i teamet sträcksåg hela serien när den var klar. Jag började också att titta, men jag pallade inte. Jag har aldrig spelat en så utsatt roll förut, säger hon till Time Magazine.

Amy Adams gör huvudrollen. Hon har tidigare spelat i hyllade filmen ”Arrival” och ”American Hustle”. Hon säger själv att rollen i ”Sharp Objects” är den mest utsatta hon spelat någonsin.

”Ditt hår kommer att resa sig”
Att ”Sharp Objects” är en av årets hetaste tv-premiärer är uppmärksamheten redan när första trailern släpptes ett kvitto på. Då slog amerikanska popkultursajten Bustle fast: ”Trailern kommer att få ditt hår att resa sig redan innan den är slut. Men det är så välproducerat att du kommer att skrika efter mer”. I trailern hörs en flicka säga:

– När du dör, tänk om en del av dig hamnar i himlen, och en del stannar kvar här?

I sommar är det upp till Camille Preaker att lösa mordgåtan som skakar en hel stad. Och att göra upp med ett mörkt förflutet som hotar att förgöra henne själv.

Få HBO Nordic gratis i 1 månad – börja se ”Sharp Objects” redan i dag

I samarbete med HBO Nordic.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!