Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nyhetsankaret Demetria Obilor: “Vi kvinnor är inte till för att tjäna männen”

Demetria Obilor jobbar som nyhetsankare i USA och får dagligen kritiska kommentarer om sitt utseende. För Elle berättar hon att det fortfarande är så mycket som verkar vara “oacceptabelt” enligt andra – men hon vägrar bära en potatissäck för att andra ska känna sig bekväma.

nyhetsankare-demetriaFoto: Instagram/@demetriaobilor

När Demetria Obilor gick på college fick hon höra att hon aldrig skulle lyckas inom tv med sitt krulliga hår och enda alternativet skulle vara att platta det eller bära peruk. Även om hon idag kan tysta de som sa att hon aldrig skulle vara ett ansikte utåt i tv, har det inte varit helt lätt att ta sig dit. Hon berättar för Elle om ett mejl där någon skrev: “Jag tror inte att hår som ditt kan bli ordentligt rent, så varje gång jag ser dig på tv bläddrar jag vidare”.

Att jobba i Demetrias bransch har fått henne att i viss utsträckning hålla tungan i styr, vilket hon inte alltid tycker är rättvist. Därför var hon extra glad över att se att så många försvarade henne på Facebook när det dök upp negativa kommentarer.

Ett annat ämne personer tar sig friheten att kommentera är hennes kropp: “Många har kallat mig tjock. Jag är en kurvig kvinna, mina armar är stora och jag har alltid varit medveten om det. Men jag vill inte att min framtida dotter ska känna sig osäker om något inte är på ett visst sätt”, säger hon till Elle.

Demetria Obilor reagerar över att det fortfarande är så mycket som är “oacceptabelt”. Hon minns att någon sagt till henne att hon måste tänka på männen när hon syns på tv – hon skulle väl inte vilja distrahera dem med sin kropp? Andra kvinnor i hennes bransch har även de fått kritik när de haft kortärmat under sändning, personer kunde skriva: “Du försöker förföra min man genom att visa upp dina armar”.

“Men vi kvinnor finns inte till för att tjäna männen. Det är så mycket som fortfarande är oacceptabelt, till exempel om du har krulligt afrohår är det oprofessionellt och det borde vara rakt istället. Om du har kurvor ska du dölja dem– för antingen är du för stor eller så blir det för sensuellt. Men jag ska inte behöva bära en potatissäck för att du ska känna dig bekväm”, säger hon.

Källa: Elle.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!