Nöje

Nystart! 5 tips för att må bättre på jobbet och blir mer produktiv

Känns det fortfarande lite tungt att komma igång på jobbet igen efter all ledighet i somras? Det behöver inte kännas så – här är alla tips du behöver för att få en bra dag på jobbet.

Foto: Unsplash

Alla dagar känns inte som bra dagar och det är inte alla dagar som vi är superproduktiva på jobbet. Eller? Det finns några knep du kan ta till för att få varje dag på jobbet att bli en bra dag. Knep som också får dig att börja älska ditt jobb igen.

1. Tro på att du kan göra varje arbetsdag till en bra dag

Det första steget till att ha en bra dag på jobbet är att tro att du kan ha en bra dag. Tror du inte på det själv så kommer det inte gå. Bara att vara positiv så kommer det redan kännas bättre.

 

2. Vad är en bra dag?

Du vet förmodligen vad en dålig dag på jobbet är för dig, men ta en stund och fundera över vad en bra dag på jobbet är. Vad betyder det? När du vet det så vet du också vad det är du jobbar för.

 

3. Sätt små mål 

Det är lätt att sätta ett högt mål och en stor vision, vilket kan kännas övermäktigt och svårt att nå. Sätt istället små mål på vägen mot ditt stora mål. Sätt relativt enkla och små mål så de är lätta att nå. Ju oftare du når dem desto bättre kommer det kännas och du kommer närmare ditt slutmål.

 

4. Ta små pauser

Tar du små kort pauser kan du hålla energinivån på en mer jämn nivå än om du sitter och jobbar flera timmar i streck. Ta några minuter till att göra några andningsövningar, gå en extra promenad när du hämtar kaffe eller flytta dig från skrivbordsstolen och ät en frukt.

 

5. Fokusera på det positiva

Under en arbetsdag kan det nästan vara omöjligt att undvika negativa känslor och händelser. Testa då att byta varje negativ känsla mot tre positiva. Låt inte de negativa ta över utan fokusera på det positiva. Det finns alltid någonting positivt att tänka på fastän allt känns negativt. Det kan vara allt från att lunchen var god till att temperaturen på kontoret är lagom. Ingenting är för litet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!