Nöje

Nyttig frukostpizza på tio minuter – flera goda frukostrecept

Starta dagen med en gudomligt god, snabb och nyttig frukostpizza. Food Pharmacy har tagit fram en brunchmeny med njutning och hälsa i fokus – och här spelar frukostpizzan med stekt ägg på For Real! Foods frysta brödfria pizzabotten huvudrollen. 

Finns det något härligare än en god brunch?  Jo, om man vet att man samtidigt som man äter gott boostar kroppen med nyttigheter. För alla pizzaälskare som drömmer om att starta dagen med en god slice är det här den perfekta frukosten. Frukostpizzan med stekt ägg på For Real! Foods frysta brödfria pizzabottnar av svensk vitkål, ägg och mandelmjöl blir klar på ett kick. Pizzan kan förslagsvis avnjutas tillsammans med en hälsosam jordgubbsmilkshake full av goda bakterier för magen. Eller varför inte passa på att fylla frukostbordet till brädden med läckra hälsosamma plocktillbehör så som bovetescones, fröknäcke eller äppelskivor med jordnötssmör?

Brödfri frukostpizza med stekt ägg

Brödfri frukostpizza med stekt ägg

1 pizza

1 For Real! Foods pizzabotten vitkål 

1/2 dl tomatsås

1/2 dl riven parmesan

2 ägg

Salt & svartpeppar

Färsk basilika eller färsk babyspenat 

Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme. Ta ut en For Real! Foods pizzabotten vitkål ur frysen. Toppa den frysta botten med en blandning av finkrossade och passerade tomater smaksatt med torkad oregano, salt och peppar. Bred ut med sås till kanterna för att undvika att botten bränns. Strö över riven parmesan. Knäck två ägg över pizzan. Salta och peppra. In i ugnen i cirka 8 minuter (håll ett öga på äggen). Stick in en gaffel efter halva tiden och punktera äggulorna (om du vill). Ta ut pizzan när den känns klar och toppa med färsk basilika eller babyspenat.

Nästa bild
Jordgubbsmilkshake med twist - full av goda bakterier!

Jordgubbsmilkshake med twist - full av goda bakterier!

2 glas

5 dl valfri mjölkdryck
150 gram frysta jordgubbar
1 banan (gärna fryst)
½ lime, juicen
1 msk mjölksyrade rödbetor (förslagsvis färdiga från Tistelvind)

Mixa allt!

Nästa bild
Jordnötsäpplen

Jordnötsäpplen

1 äpple
2 msk jordnötssmör

1 msk kakaonibs

Tvätta och kärna ur äpplet. Skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Bred på ett lager med jordnötssmör. Toppa med kakaonibs.

Nästa bild
Fröknäcke

Fröknäcke

2 plåtar

1 dl torkade röda linser, sköljda och blötlagda minst 12 timmar

1 ½ dl kikärtsmjöl

1 dl solroskärnor

1 ½ msk fiberhusk

½ tsk flingsalt + att strö över

2 dl vatten

2 msk smör eller kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.  Häll av vattnet från linserna och skölj dem igen, låt rinna av. Blanda linserna med alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet med smör eller kokosolja, vänd sedan ner det i den torra blandningen och blanda väl. Låt svälla i 10 minuter. Kavla ut hälften av degen tunt mellan två bakplåtspapper, gör likadant med den andra halvan. Lägg fröplattorna på varsin plåt och strö över lite salt. Grädda ett knäcke i taget i mitten av ugnen 20–25 minuter tills det är helt torrt och krispigt. Låt svalna på galler. Har du också härliga minnen av kanelknäcke? Lägg till lite kanel i smeten.

Nästa bild
Food Pharmacys Bovetescones

Food Pharmacys Bovetescones

10 frallor

2 dl havregryn

2 ½ dl bovetemjöl
½ dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller kokosolja
4 dl valfri mjölk eller naturell yoghurt

Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör eller kokosolja och nyp ihop till ett smul. Rör ner mjölk eller yoghurt. Låt smeten svälla cirka 10 minuter. Forma till frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!