Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nyttig, glutenfri brownie – Ida Wargs recept

Här bjuder vi på Ida Wargs sjukt goda glutenfria veganska brownies. Väldigt enkla att slänga ihop!

Foto: Ida Warg/Metro Mode

Ingredienser: 
200 g vegansk mörk choklad (funkar även med vanlig bakchoklad)
5 msk kokosolja
2,3 dl mandel mjölk (eller valfri mjölk)
170 g glutenfritt havremjöl
1 tsk bakpulver
3,5 tsk kakao
2 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
en nypa havssalt
Pecan nötter

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser utom nötter i en bunke och blanda om. Smält sedan kokosolja i en kastrull och lägg efter det ner 150g av chokladen och smält. Kokosoljan gör att chokladen ej bränns fast. Blanda sedan ner kokosolja, choklad och mjölk i de torra ingredienserna och blanda om. Hacka önskad mängd nötter och resten av chokladen och blanda ner. Smörj en ugnsform och häll ner smeten och toppa med lite nötter. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-23 min.

Nyttig, glutenfri brownie

Nyttig, glutenfri brownie

Nästa bild
Nyttig, glutenfri brownie

Nyttig, glutenfri brownie

Nästa bild
Nyttig, glutenfri brownie

Nyttig, glutenfri brownie

Nästa bild
Nyttig, glutenfri brownie

Nyttig, glutenfri brownie

Nästa bild
Nyttig, glutenfri brownie

Nyttig, glutenfri brownie

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!