Nöje

Olivia Wilde släpper receptet på sin ökända salladsdressing

En salladsdressing har blivit en viktig komponent i de senaste dagarnas rapportering kring Olivia Wilde och Jason Sudeikis till synes dramatiska uppbrott 2020. Här är den osannolika berättelsen om salladsdressingen som blev spiken i kistan för ett nio år långt förhållande.

Foto: Instagram @oliviawilde

Tidigare i veckan publicerade Daily Mail en intervju med Olivia Wilde och Jason Sudeikis före detta barnflicka som har fått mycket uppmärksamhet på grund av de intima detaljer som den avslöjar om Wilde och Sudeikis uppbrott 2020.

Hittade flörtiga meddelanden på kvarglömd Apple-klocka

Enligt barnflickan, som tog hand om Wilde och Sudeikis barn under tre års tid, så gick paret – tvärtemot det som Wilde tidigare hävdat – inte alls skilda vägar långt innan Wilde blev tillsammans med sin nuvarande pojkvän Harry Styles. Istället menar barnflickan att uppbrottet skedde i början av november 2020, cirka en månad efter att Wilde och Styles började jobba tillsammans under inspelningarna av filmen Don’t Worry Darling.

Dessutom hävdar barnflickan, vars namn inte avslöjas i artikeln, att Sudeikis upptäckte romansen mellan Wilde och popstjärnan då han hittade flörtiga meddelanden mellan dem på en Apple-klocka som Wilde glömt kvar i hemmet när hon åkt till jobbet.

Hon säger också att Sudeikis vid ett tillfälle ska ha lagt sig under Wildes bil i ett försök att hindra henne från att åka och träffa Styles.

Bjöd Harry Styles på “specialdressing”

Enligt barnflickan var Wilde vid ovanstående tillfälle på väg till en middag med Styles. Med sig hade hon en salladsdressing som Sudeikis ska ha kallat för Wildes “specialdressing”:

“[Jason] sa att han gjorde det så att hon skulle bli sen när hon skulle åka och träffa Harry”, säger nannyn i intervjun. “Jason sa: ‘Hon har gjort en sallad och sin specialdressing och hon ska åka och äta middag med [Harry]”.

När barnflickan frågade om dressingen så ska Sudeikis ha svarat:

“Hon har en speciell salladsdressing som hon gör till oss och hon har tagit med sig den till honom nu.”

Senare figurerade dressingen i ett meddelande från Sudeikis till nannyn gällande barnen:

“[Hon] tog sin sallad, och dressing och lämnade dem”, skrev han.

Lade upp recept på Instagram

Efter Sudeikis till synes oproportionerliga fokus på salladsdressingen publicerade The Cut en artikel där de ställde den viktiga frågan: vad ingår egentligen i Wildes specialdressing? En fråga som ingen förväntade sig att Wilde faktiskt skulle besvara – men förbryllande nog valde hon att göra just detta.

I sin story på Instagram publicerade Don’t Worry Darling-regissören tidigt under onsdagen en sida från romanen Heartburn av Nora Ephron från 1983. Sida 177 i den engelska utgåvan innehåller ett recept på en vinaigrette bestående av Dijonsenap, rödvinsvinäger och olivolja:

“Blanda 2 matskedar Grey Poupon-senap med 2 matskedar god rödvinsvinäger. Häll sedan långsamt i 6 matskedar olivolja medan du oavbrutet vispar med en gaffel, tills vinaigretten är tjock och krämig”, lyder citatet där det även står att resultatet blir en “väldigt stark vinaigrette” som är perfekt till grönsallad.

Eftersom Wildes inlägg saknar kommentarer från henne själv är det upp till var och en att gissa vad det hela egentligen innebär. Det kan dock tyckas osannolikt att Wilde skulle vilja bekräfta barnflickans berättelse: efter publiceringen av Daily Mails artikel har Wilde och Sudeikis utfärdat ett gemensamt uttalande där de kallar anklagelserna i intervjun för “falska och oanständiga”.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!