Nöje

Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén leder musikhjälpen 2023

Musikhjälpen närmar sig och det är Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén som kommer att leda den, det berättar Sveriges Radio i ett pressmeddelande. Årets tema är “Ingen ska behöva dö av hunger.”

Foto: Mattias Ahlm/SR

Det är artisten och programledaren Oscar Zia, P3-profilen Linnea Wikblad och komikern Sofia Dalén som kommer leda årets omgång av Musikhjälpen. Resande reporter är Tina Mehrafzoon och reporter ute på torget är Assia Dahir.

“Tredje året i rad, och Musikhjälpen börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen”, säger Oscar Zia i pressmeddelandet.

Tilltänkt programledare fick sparken

Tidigare under hösten berättade Filip Dikmen att han varit tänkt som en av programledarna, men att han fick sparken efter att ha publicerat inlägg på sociala medier om konflikten mellan Israel och Palestina. Beskedet väckte starka känslor och fick mycket kritik. Sveriges Radio har dock gått ut med att man inte delar profilens uppfattning kring vad som har hänt. Filip Dikmen ersätts av Sofia Dalén.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!