Nöje

Oscarsgalan 2022 – Will Smith slog till Chris Rock efter skämt om frun Jada Pinkett Smith

Efter att Chris Rock dragit ett skämt om Jada Pinkett Smiths korta frisyr klev maken Will Smith upp på scenen och slog till komikern i direktsändning. Han gick sedan tillbaka till sin plats och ropade att Chris Rock inte skulle ta hans frus namn i sin mun.

Foto: Skärmpdump

Jada Smith Pinkett har den autoimmuna sjukdomen alopecia som orsakar håravfall. Hon kom till Oscarsgalan med kortklippt frisyr, och det var det Chris Rock refererade till i skämtet som föregick händelsen på scen, där Will Smith klev upp och slog till honom. “Jada, jag älskar det. ‘G.I. Jane 2’, jag kan inte bärga mig”, var skämtet som Chris Rock drog, där han anspelade på filmen “G.I Jane” med en kortklippt Demi Moore i huvudrollen.

Foto: Skärmdump

Belönades för bästa manliga huvudroll

En uppenbart skakad Chris Rock försökte rädda situationen genom att säga, “Will Smith spöade just skiten ur mig.” Will Smith ropade då från sin plats, “Ta inte min frus namn i din jävla mun.” Kort därefter klippte kameran till galavärden Amy Schumer, som ledde kvällens Oscarsgala tillsammans med Regina Hall och Wanda Sykes. “Har jag missat något? Det är liksom en annan stämning här”, sa Schumer och referade till tystnaden i publiken.

Foto: Skärmdump

Will Smith belönades under kvällen med en Oscar för bästa manliga huvudroll, för rollen som systrarna Venus och Serena Williams pappa i “King Richard.” Han passade då på att be om ursäkt. “Jag vill be om ursäkt till akademin, jag vill be om ursäkt till mina mednominerade”, sa han. “Jag hoppas att Oscarsakademin bjuder in mig igen.”

Akademins kommentar

Polisen i Los Angeles säger att man känner till händelsen men att komikern Chris Rock har avböjt att anmäla. Oscarsakademin har kommenterat händelsen på följande vis: “Akademin tolererar ingen form av våld. Ikväll är vi glada att hedra den 94:e galans vinnare, som förtjänar att uppmärksammas för sitt erkännande av kolleger och filmälskare från hela världen”, skriver man i ett uttalande.

Källa: WSJ

Foto: Skärmdump

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!