Nöje

Paolo Roberto öppnar ny restaurang

För några år sedan bröt ett flertal aktörer, däribland Stockholms-restaurangen Panefresco, med Paolo Roberto efter att han gripits för sexköp. Nu har Roberto återigen gett sig in i restaurangbranschen.

Foto: Twitter Paolo Roberto

Paolo Roberto gör comeback i restaurangbranschen efter den uppmärksammade sexköpskandalen 2020. Roberto avslöjade sitt nya drag på sociala medier i slutet av november och i helgen öppnades restaurangen, som serverar mat i italiensk anda.

Klippte banden efter gripandet

Enligt Nöjesguiden ligger den nya restaurangen i La Cucarachas tidigare lokaler på Bondegatan 2 i Stockholm och håller till en början öppet på söndagar denna månad.

Det italienska köket är något som krogen har gemensamt med Panefresco, den restaurang som Roberto öppnade 2015 och var ansiktet utåt för fram till skandalen 2020. Efter nyheten om sexköpet tog restaurangen bort alla spår av kopplingen till tv-profilen från sin hemsida, detta enligt.

De utfärdade även ett uttalande där de tydliggjorde att Roberto inte hade något ägande i koncernen:

“Sedan 2015 har Paolo Robert haft ett så kallat ‘royaltyavtal’ med Panefresco som inneburit att Paolo Roberto promotat Panefresco som företagets ansikte utåt. Paolo Roberto har inget ägande vare sig direkt eller indirekt i Panefrescokoncernen utan hans ersättningsmodell har utgått från hur bolagen presterat. Hela företaget har med bestörtning under fredagen fått ta del av den rapportering om gripandet av Paolo Roberto. Våra tankar går till kvinnan som blivit utsatt för detta övergrepp.”

Kritiserades av minister efter nya uttalandet

Det var i maj 2020 som Paolo Roberto greps för sexköp på Östermalm. Kort därefter uttalade han sig om saken under en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon:

“Ja, men du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad liksom. Hon är inte där för att det är jättetrevligt”, sa Roberto, som dömdes i december samma år och fick 15 500 kronor i dagsböter.

Enligt Expressen misstänktes Roberto till en början för oaktsam våldtäkt, men utredningen om denna rubricering lades ned då kvinnan i fråga återvände till Rumänien och inte gick att nå för fortsatta förhör. Däremot dömdes fyra hallickar till fängelse för koppleri efter händelsen.

I somras intervjuades Roberto i Youtubekanalen Dialogiskt, som drivs av Victor de Almeida. På tal om sexköpet sa han då att kvinnan kunde ha “varit där helt frivilligt”. Uttalandet blev hårt kritiserat av bland andra Sveriges jämställdhetsminister, Paulina Brandberg (L), som ledde förundersökningen mot Roberto 2020.

“Av förhöret med kvinnan, som ingick i den förundersökning som PR delgavs, framgår att hon kom till Sverige för att sälja sex enbart för att hon befann sig i en situation där hon upplevde att hon inte hade ngt annat val. Att då påstå att detta var ‘helt frivilligt’ är magstarkt”, skrev Brandberg i en tråd på X, tidigare Twitter.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!