Nöje

Par bokade 51 kryssningar på raken – kostar mindre än ålderdomshem

Skulle du hellre tillbringa din ålderdom på ett äldreboende eller ett kryssningsfartyg? För Marty och Jess Ansen blev det sistnämnda en solklar vinnare.

Foto: Youtube

Det var i juni 2022 som de äkta makarna Marty och Jess Ansen från Australien gav sig ut på sitt livs resa: efter att ha bokat hela 51 kryssningsresor på raken planerar de nämligen att befinna sig på resande fot fram till augusti 2024.

Foto: Princess Cruises

“Billigare än ålderdomshem”

Detta är långt ifrån första gången som Jess och Marty befinner sig tills havs – innan de började sin episka resa i fjol hade de varit på hela 31 kryssningar. Beslutet att befinna sig på resande fot i över två år kom när de insåg att det i själva verket var ett väldigt praktiskt alternativ:

“Livet på kryssningsfartyg är väldigt effektivt”, säger makarna i ett uttalande till People. “Du behöver inte oroa dig för att betala hyra eller bolån, köpa matvaror eller tvätta.”

För den som tycker att parets val låter extravagant kan resten av deras uttalande ge en rejäl tankeställare. De menar nämligen att detta är en billigare livsstil än att bo på äldreboende:

“Vi är inte unga. Att vara på kryssning är mycket billigare än att bo på ålderdomshem och det innebär att vi kan fortsätta resa.”

En annan klar fördel är förstås den variation som kryssningsresorna erbjuder. Förutom möjligheten att upptäcka olika destinationer finns det många aktiviteter att testa på själva fartyget, berättar Jess och Marty:

“Vi har ett dagligt program med saker som händer på skeppet, och det förändras, men vissa saker är konstanta – som vår dagliga vana att spela bordstennis”, säger de.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!