Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Deltagarna rasar – sista säsongen av nedlagda Paradise Hotel sänds i vår

Efter anklagelser om sexuella övergrepp i säsong 14 av Paradise Hotel togs beslutet att inte sända den efterföljande säsongen. Nu har rättigheterna till säsong 15 sålts och programmet kommer att sändas i vår – något som deltagarna har reagerat starkt på.

Foto: Viaplay

I augusti 2021 meddelade bolaget Nent, som äger TV3 och Viaplay, att den femtonde och sista säsongen av Paradise Hotell inte skulle visas. När beslutet togs pågick en förundersökning gällande sexuella övergrepp kopplade till inspelningarna av säsong fjorton.

Gjorde om formatet

Roberta Alenius, kommunikationschef på Nent, berättade för SVT Nyheter att man inte fått några indikationer på att några övergrepp skulle ha skett under inspelningarna av säsong femton. Trots detta valde man att inte sända den sista säsongen.

Istället gjordes programmets format om, samtidigt som titeln ändrades till Paradise.

I det nya programmet behöver deltagare inte bilda par med det motsatta könet. Det är inte krav på att vara singel för att söka till programmet och sovrummen har två enkelsängar i stället för en dubbelsäng. Dessutom har man infört en åldersgräns på 20 år, samt särskilda regler kring samtycke.

“Mår inte alls bra”

Nu rapporterar Expressen att rättigheterna till säsong femton har sålts till Pluto TV och att den kommer att sändas under våren 2023. Deltagarna i den berörda säsongen har blivit meddelade nyheten i ett mail via en kommunikationsbyrå.

“Som du vet pausades säsong 15 hösten 2021 på grund av utredningen kopplad till säsong 14. Utredningen lades ner och i efterspelet fanns därför en hel säsong 15 som aldrig sänts. På förfrågan från Pluto TV adderas nu säsong 15 till deras plattform”, står det i mailet, som Expressen har tagit del av.

I mailet erbjuds även samtal med en psykolog.

Flera deltagare uttrycker frustration och bestörtning över beslutet:

“Jag mår inte alls bra. Jag har gått vidare och skapat ett nytt liv. Nu känner jag att allt kommer krascha. Vi har fått info, men ingen fråga om hur vi känner”, säger en person till Expressen.

“Det är fruktansvärt. Det är över två sedan. Jag står inte bakom det jag gjorde för två år sedan”, säger en annan.

En tredje säger: “De gjorde ett bra beslut då att inte sända vår säsong. Men nu väljer de att sälja den. Det känns jättekonstigt, de frågar inte om det är okej.”

När sänds Paradise Hotel säsong 15?

Säsong 15 sänds under 12 veckor och består av totalt 36 förinspelade avsnitt, som aldrig
tidigare visats. Nya avsnitt släpps varje måndag, tisdag och onsdag med start den 20 mars,
exklusivt på Pluto TV.

KÖP

Foto: Viaplay

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!