Nöje

Parasportstjärnan Ebba Årsjö visar upp sitt ben – hoppas vara till hjälp för andra

Ebba Årsjö har gjort sig ett namn som alpin parasportstjärna och vann i vintras två guld och ett brons i paralympics. Stjärnan, som har en muskelnedsättning i sitt högra ben, visar nu upp sitt ben på sociala medier för att uppmuntra andra att våga vara sig själva.

Foto: Instagram @ebbaarsjo

Ebba Årsjö, 21, har en muskelnedsättning i sitt högra ben på grund av Klippel-Trenaunays symdromet som hon föddes med. Hon berättar för GP att hon vill vara till hjälp för andra, och att hon funderat över att lägga upp bilderna i över ett år.

Påverkar henne inte längre på ett negativt sätt

Bilderna är tagna på Mallorca och Ebba berättar också att hon valt att publicera bilderna för de som ifrågasatt henne när det sett ut som om hon haft ett friskt ben. Hon berättar också om hur benet har påverkat henne negativt tidigare i livet, men att det nu är något som ändrats. “Jag är inte jag utan det här benet. De senaste åren har det blivit som en ny identitet. Jag tjänar pengar på grund av benet, jag har fått en massa nya vänner, jag har en massa mål och jag är glad över benet”, säger hon till GP.

Källa: GP

Foto: Instagram @ebbaarsjo

Nästa bild

Foto: Instagram @ebbaarsjo

Nästa bild

Foto: Instagram @ebbaarsjo

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!