Påskdrinkar - 8 gula drinkar till påskfirandet
Publicerad den 1 april 2023 av Metro Mode
Fira påsken med härligt påskgula drinkar! Här hittar du åtta recept på drinkarna som gör högtiden extra festlig.

Varför inte fira påsken med en läskande Bellini, eller en cool Ingrid Bergman? Här hittar du åtta läckra gula drinkar som garanterat går hem på påskfesten.
Ingrid Bergman
Du behöver: 3 cl O.P. Anderson Aquavit 1 cl Xanté 1 cl absinthe 2 cl äppeljuice med fruktkött 2 cl citronjuice 1 cl sockerlag 1 äggvita Gör så här: Mät upp samtliga ingredienser i en shaker och skaka ordentligt med is. Sila upp drinken i ett glas fyllt med is. Garnera med en rostad citronskiva och njut! Foto & recept: Nordic SpiritsGinger Sour
4 cl Koskenkorva Ginger Shot2 cl citronjuice1 cl sockerlag1/2 äggvita (frivilligt)CitronskalEn liten bit ingefära1. Häll upp alla ingredienser i en shaker.2. Fyll shakern med is och skaka i cirka 10 sekunder.3. Sila över drinken i ett lågt glas fyllt med is.4. Garnera med citronskal och en skiva ingefära.Foto & recept: Nordic SpiritsFrench 75
Du behöver: 4 drinkar 12 cl gin 12 cl citronjuice 8 cl sockerlag Champagne eller mousserande vin Gör så här: Blanda sockerlag, gin och citronjuice i en shaker med is. Skaka om och sila blandningen i glasen. Fyll upp med väl kyld champagne. Foto: Pinch and SwirlHarvester
Du behöver: 40 ml Koskenkorva Lemon Lime Yarrow 15 ml färsk limejuice 20 ml färsk apelsinjuice 20 ml sockerlag 4 gula körsbärstomater salt och peppar Sodavatten Gör så här: Muddla körsbärstomaterna i en shaker med vodka. Addera de andra ingredienserna och skaka ordentligt med is. Häll upp på iskuber i en glasburk, toppa upp med sodavatten och rör om. Garnera med basilikablad och körsbärstomater. Servera med sugrör. Foto & recept: Nordic SpiritsCocktail med citronkamomill
Du behöver: 4 cl gin 1,5 cl citronjuice 1 cl fläderlikör 1 tsk lemon curd 1 tsk grekisk yoghurt 1,5 cl kamomillsirap 1 äggvita Gör så här:Häll i gin, fläderlikör äggvita, citronjuice, kamomillsirap, yoghurt och lemon kurd i en shaker utan is. Skaka orderntligt! Fyll shakern med isbitar och skaka! Häll upp i ett martiniglas och garnera med en kamomillblomma. Kamomillsirap: 1 dl vatten 1 dl socker 2 msk torkad kamomill Blanda vatten och socker i en kastrull på medelhög värme. Rör om tills sockret är upplöst. Lägg i den torkade kamomillen och ta bort från värmen. Låt svalna och sila sedan sirapen från kamomillen. Recept och foto: honestlyyum.com
Bellini
Du behöver: 3 cl persikopuré eller persikojuice 12 cl Prosecco Gör så här: Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på hälften av Proseccon. Rör om försiktigt. Toppa sen med resten av bubblet. Foto & recept: acouplecooksChampagne med lavendel
Du behöver: Champagne eller mousserande vin 1,5 tsk lavendelsirap per glas Gör så här: Häll upp champagne i glasen och droppa in lavendelsirapern. Rör försiktigt om och servera med en vacker lavendelkvist.Lavendelsirap: 3 dl socker 2 dl vatten 1 msk torkad lavendel Gör så här: Blanda vatten, socker och lavendel i en kastrull på medelhög värme. Rör om tills sockret är upplöst. Låt svalna och sila sedan sirapen från lavendeln. Foto & recept: annadelores.com
Limoncello Hallon Prosecco Cooler
Du behöver: 4 personer 1 flaska bubbel (750 cl) 12 cl limoncello Färska hallon Färsk mynta Gör så här: 15 min innan servering – Ställ in vin/cocktailglasen i frysen eller kylen. Lägg även hallonen på en tallrik och ställ in i frysen. Ta ut glasen och häll i 3 cl limoncello i varje glas och toppa med prosecco/Champagne. Garnera med hallon och mynta! Foto: Creative Culinary