Nöje

Påskens godaste shot – med smak av av kaffe och fluffig kolagrädde

Skippa desserten och satsa på en härlig efterrätts-shot istället! En perfekt avrundning till en härlig påskmiddag.

Foto: Licor 43

Vi är många som helst avslutar en festlig middag med en stark espresso och en chokladbit. Detta recept är ett sätt att levla upp den enklare desserten med något starkare och samtidigt sött. Med en smak av kaffe och fluffig kola är det den perfekta avslutningen på vilken festlig middag som helst, spana in det enkla receptet nedan!

Uppiggande shot med smak av kaffe och fluffig kolagrädde

Uppiggande shot med smak av kaffe och fluffig kolagrädde

Receptet är för 1 shot
Du behöver:
2 cl Licor
432 cl valfri kaffelikör, till exempel Kahlúa, Galliano Ristretto eller Bols Coffee
2 cl kologrädde (finns i välsorterade matbutiker)
Chokladägg, äggkartong eller äggkopp att servera i
Gör så här:

1. Börja med att mäta upp två centiliter Licor 43 och två centiliter kaffelikör i ett shotglas.

2.Vispa därefter kolagrädden lätt och avsluta med att toppa din shot med den fluffiga krämen. För att undvika att grädden blandar sig med drycken kan du hålla en upp och nervänd tesked vid glasets ytterkant och försiktigt hälla grädden på den.

3. Färdig att avnjuta! För extra påskstämning föreslår vi att ni serverar shoten i ett chokladägg, i en äggkartong eller i en äggkopp. Låt fantasin flöda, det viktiga är att påsken på ett eller annat sätt gör sig påmind!

Foto: Licor 43

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!