Nöje

Peg Parnevik om ätstörningen: “Blir kaos direkt”

Inspelningarna av Så mycket bättre blev turbulenta för Peg Parnevik, som tidigare lidit av en ätstörning. “Om jag faller tillbaka i min ätstörning blir det kaos direkt, då blir det ganska mörkt”, berättar hon i Efter fem.

Foto: Instagram @pegparnevik

Lördagen den 28 oktober är det premiär för den nya säsongen av Så mycket bättre på TV4. En av de som kommer att bjuda på spännande nytolkningar av klassiska låtar denna gång är sångerskan, låtskrivaren och TV-profilen Peg Parnevik.

“Modig och stolt”

Parnevik har tidigare berättat öppet om sina problem med ätstörningar, en problematik som hon själv menar handlar om kontroll. På frågan om hon upplevde inspelningarna som krävande svarar hon jakande:

“Jag hade några dagar på Så mycket bättre där det var jobbigt. Jag kände att man behövde prestera på hög nivå och lära känna nya människor och vara härlig, allt på samma gång.”

Sångerskan betonar att hon är glad att hon tackade ja till programmet, som hon kallar för “det bästa jag gjort”. Samtidigt var kombinationen av täta måltider och lite sömn krävande. Istället för att dölja sina känslor valde hon att vara transparent med dem, både inför produktionen och de andra deltagarna.

“Det var flera dagar där jag hade det lite extra jobbigt”, säger hon. “Jag vill inte säga att det var kris, men lite så. Jag grät väldigt mycket inför alla, och mycket framför kamerorna också. Jag försökte vara så ärlig och transparent som möjligt och berätta för alla när jag hade en jobbig dag. Om jag faller tillbaka i min ätstörning blir det kaos direkt, då blir det ganska mörkt, så jag kan inte hamna där.”

Om att tala öppet om ätstörningarna under inspelningarna var ett medvetet val, berättar Parnevik:

“Jag känner mig modig och stolt. Det är det första jag fick lära mig, att berätta, att inte bara gå runt och bära på det själv och att det inte känns som en hemlighet. Ofta är det ju så att jag känner att min ätstörning är min ‘bästa vän’, men egentligen är den det värsta som finns. Att då säga det högt tar bort [dess] makt.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!