Nöje

Peg Parnevik öppnar upp om sin kroppsångest

I ett nytt inlägg på Instagram berättar Peg Parnevik att hon har kämpat med sin kroppsbild denna sommar – något som hon tror beror på de ideal som ständigt visas upp på bland annat sociala medier. “Plötsligt är kroppspositivitet inte längre ‘trendigt'”, skriver hon.

Foto: Instagram @pegparnevik

Förra året berättade artisten och tv-personligheten Peg Parnevik om sin bulimi, en sjukdom som hon hade hemlighållit för vänner och familj i flera år:

“Jag kunde spy som minst en gång i veckan och som mest två gånger om dagen”, sa Peg i sin podcast Pillowtalk. “Ska jag vara helt ärlig började allt eskalera när vi blev riktigt kända och folk hade en tendens att jämföra mig med mina systrar.”

“Haft den värsta kroppsbilden på flera år”

Även om Peg i fjol sade sig må mycket bättre så berättade hon även att hjärnspökena ofta återvänder på sommaren – och i ett nytt inlägg på Instagram skriver hon att denna sommar inte varit något undantag:

“Den här sommaren har jag haft den värsta kroppsbilden på flera år. Jag har varit så förvirrad över varför jag har hatat min kropp och mitt utseende…tills det slog mig att allt som jag konsumerar (sociala medier, vanlig media, mode, popkultur) har sagt åt mig att vara mindre, att krympa mig själv, banta, hata mina kurvor. Plötsligt är kroppspositivitet inte längre ‘trendigt’, och våra kroppar måste snabbt matcha det som är inne, som ögonbryn eller nya skor”, skriver Peg.

Hon fortsätter med att skriva att hon inte menar att det är något fel med att vara en viss storlek, men att hon har fått nog av lågt skurna byxor, Y2K-modeller, att gå ner i vikt och endast äta pasta och andra saker som hon tycker om på helgen eller så kallade “cheat days”.

“Jag är nöjd med mina valkar och celluliter och jeans med hög midja. Jag har fått nog av att vara obekväm i min kropp. Och ärligt talat bryr jag mig inte om det är trendigt eller inte”, avslutar Peg.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!